Ψυχοβγάλτης και αυτόχειρας (video)

Ο ΠΑΟΚ έχασε από δικά του λάθη την πρόκριση στη φάση των «8» του BCL, φεύγοντας ηττημένος από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη με 79-67.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από δικά του λάθη την πρόκριση στη φάση των «8» του BCL, φεύγοντας ηττημένος από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη με 79-67.

Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές από την Καρσίγιακα. Μία στη Θεσσαλονίκη, πριν οκτώ ημέρες, και μία απόψε (14/3), στη Σμύρνη. Την πρώτη φορά, διότι πέταξε από τα χέρια του την υπέρ του διαφορά των 19 πόντων, που είχε περίπου 4’ λεπτά πριν τη λήξη, για να νικήσει με το φτωχό, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, +6 (74-68). Τη δεύτερη φορά, σήμερα δηλαδή, πλήρωσε ξανά τα δικά του λάθη, φεύγοντας ηττημένος τελικά με 12 πόντους διαφορά (79-67). Έτσι, είπε αντίο στη συνέχεια του Basketball Champions League για την τρέχουσα σεζόν.

Όπως στο δικό του «σπίτι», ομοίως και στην έδρα της Καρσίγιακα απόψε, για μεγάλο διάστημα του αγώνα όλα ήταν με το μέρος του «Δικέφαλου». Μέχρι τα 9’:18’’ πριν τη λήξη οι «ασπρόμαυροι» ήταν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Στο σημείο εκείνο το σκορ ήταν 57-50 κι η εικόνα του αγώνα μαρτυρούσε ότι ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απολύτως το ρυθμό. 

Όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όμως, κάτι λιγότερο από δύο αγωνιστικά λεπτά χρειάστηκαν για να έρθει η καταστροφή. Στα 7’:32’’ οπριν τη λήξη το σκορ πήγε στο 66-50, με την Καρσίγιακα να κάνει ένα σερί 9-0, εκμεταλλευόμενη το απόλυτο μπλκα άουτ των «ασπρόμαυρων» στην επίθεση. Κάπου εκεί, ουσιαστικά τελείωσαν όλα για τον ΠΑΟΚ, που το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να ρίξει τη διαφορά στο -7 (72-65), στα 2’:54’’ πριν το τέλος. Η ενέργεια που ξόδεψε για να το κάνει αυτό ήταν τόση, που δεν μπορούσε να πάει την αντεπίθεση ως το τέλος. 

Κι όμως, τα πρώτα τρία δεκάλεπτα της αναμέτρησης στη Σμύρνη άλλα πράγματα προμήνυαν για το φινάλε. Στο πρώτο, που έληξε 20-13, η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν τέτοια που δυσκόλευε πολύ μια φύση επιθετική ομάδα, όπως η Καρσίγιακα, δείχνοντας ότι γενικώς της έχει πάρει τον αέρα. Επιπλέον, αρκετοί παίκτες της τούρκικης ομάδας φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ, γεγονός που ήταν σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους «ασπρόμαυρους» σε βάθλος χρόνου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με την Καρσίγιακα προηγούμενη με δέκα πόντους (43-33), όμως, ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και να ρίξει τη διαφορά στα επιθυμητά γι’ αυτόν επίπεδα. Το έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο, που ήταν και το καλύτερο του αγώνα για τους «ασπρόμαυρους» (έληξε 55-48). Δέχτηκαν μόνο 12 πόντους από τους γηπεδούχους, ενώ έριξαν τη διαφορά στους 7, γεγονός που θα περίμενε κανείς ότι θα άγχωνε την Καρσίγιακα, την ίδια στιγμή που το γεμάτο και θερμό γήπεδο… πάγωσε. Δεν έγινε έτσι, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο και η πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League πέταξε για τον ΠΑΟΚ… 

Από πλευράς «Δικέφαλου» ξεχώρισε επιθετικά ο Γκος (13 π.), ενώ στο τέλος θα μπορούσε να είχε γίνει ήρωας ο Χαραλαμπόπουλος, που σημείωσε 5 πόντους στο Δ’ δεκάλεπτο, όμως, έχασε δύο σουτ τριών πόντων στο τελευταίο δίλεπτο υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. 

Δεκάλεπτα:
20-13, 43-33, 55-48, 79-67

Καρσίγιακα (Α. Τριφούνοβιτς): Μπάνιτς 2 Τσέλεπ, Ντογκάν, Γκιουλασλάν 2, Τζόουνς 24 (3), Κένεντι 22 (2), Τουρέν 5 (1), Ουγκουρλού 12, Γουότερς 7, Γουντ 5 (1)

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χαραλαμπόπουλος 10 (2), Χρυσικόπουλος 2, Γκος 13 (3), Τζάκσον 8, Τζόουνς 8 (1), Κατσίβελης 6, Κόνιαρης 1, Κρουμπάλι 8, Μαργαρίτης 5, Πετεγουέι 3 (1), Ζάρας 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.