Σοκ! Ανασφάλιστοι από αύριο οι ποδοσφαιριστές της Football League

Στο ποδόσφαιρο του 2019 έχουμε φτάσει στο σημείο να χάνεται κάθε αίσθση εργασιακού δικαίου καθώς από τις 27 Μαΐου όλοι οι ποδοσφιαιστές της Football League θα μείνουν ανασφάλιστοι!
26/05/2019 • 20:57
Συλλυπητήρια και από τον ΠΣΑΠ.
  • shares
Στο ποδόσφαιρο του 2019 έχουμε φτάσει στο σημείο να χάνεται κάθε αίσθση εργασιακού δικαίου καθώς από τις 27 Μαΐου όλοι οι ποδοσφιαιστές της Football League θα μείνουν ανασφάλιστοι!

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θέλει να καταγγείλει το πρωτοφανές, για κάθε ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικά κράτος, γεγονός πως η ασφάλιση των συναδέλφων μας της Football League εκπνέει αύριο, 27 Μαΐου 2019.

Ο χαρακτηρισμός που αποδώσαμε δεν δύναται να χαρακτηριστεί υπερβολικός, όταν περισσότεροι από 500 ποδοσφαιριστές θα βρεθούν χωρίς την αυτονόητη παροχή της ασφάλειας. Ξέχωρα φυσικά από τα πολλά κενά που υπήρχαν στην τρέχουσα συμφωνία, με το πλέον χαρακτηριστικό να αφορά τη μη κάλυψη συμβαλλόμενων μελών!

Ωστόσο η εύλογη απορία όλων μας είναι γιατί το συμβόλαιο δεν έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου, όπως ισχύει στη Super League. Πρόκειται για την ημερομηνία που εκπνέουν επίσημα τα συμβόλαια συνεργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τις ομάδες τους .

Θεωρούμε τουλάχιστον «λογικό» να επικρατεί ανάλογο καθεστώς και για την ασφαλιστική τους κάλυψη, η οποία – και πρέπει να τονιστεί – στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε ετήσια ημερολογιακή διάρκεια, αφού ως μήνας έναρξής της ήταν ο περασμένος Οκτώβριος.

Στην Ελλάδα του 2019 που περηφανεύεται για τον τίτλο της «Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004», θα υπάρχουν από αύριο εκατοντάδες ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/10/2019 • 08:00

Αουτσάϊντερ με θράσος σε Ρότερνταμ, Σασουόλο, Εδιμβούργο και Άκρινγκτον

Το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ χαρακτηρίζεται από τις σημαντικές απουσίες ανάμεσα σε Γιουνάϊτεντ και Λίβερπουλ. Πιο παραγωγικά τα ματς σε Σασουόλο, Χόφενχαϊμ, Ρότερνταμ όπως και στο ΄Άκρινγκτον όπου θα περάσει από δοκιμασία το νικηφόρο σερί της ΊπσουΙτς