Warda Superleague 2017-18

Σεβάστηκε το ποδόσφαιρο όσο κανείς τη φετινή σεζόν, πρόσφερε θέαμα σε όλους τους φιλάθλους, έδωσε ουσία στον Ατρόμητο και αναδείχθηκε MVP. Το φετινό ήταν το πρωτάθλημα του Ουάρντα. Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος.

Όσο άσχημα ξεκίνησε η χρονιά για τον Ουάρντα, τόσο όμορφα τελείωσε. Ο Αιγύπτιος MVP 2018 στη Superleague αρχικά δόθηκε δανεικός στην Φεϊρένσε, καθώς στον ΠΑΟΚ δε θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Κάποιες παρεξηγήσεις στην Πορτογαλία διογκώθηκαν σε βαθμό κακουργήματος με αποτέλεσμα ο “Φαραώ” να λοιδωρείται από όποιον μιλά ελληνικά.

Στον ΠΑΟΚ δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή του από τον δανεισμό και αμέσως έψαξαν να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αυτή τη φορά εν Ελλάδι. Είναι σημαντικό πάντως πως οι σχέσεις ΠΑΟΚ-Ουάρντα αποκαταστάθηκαν άμεσα ύστερα από τις ειλικρινείς εξηγήσεις του Αιγύπτιου. Χώρος στο μελανόλευκο ρόστερ ωστόσο δεν υπήρχε.

Από όλες τις ομάδες που εξέτασαν σοβαρά τον δανεισμό του Ουάρντα ήταν ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος. Στην Νέα Σμύρνη υπήρχε ο Μασούντ, με αποτέλεσμα να μην κρίνεται ως προτεραιότητα ένας ακόμα παίκτης με χαρακτηριστικά δεκαριού. Ο Ατρόμητος ούτως ή άλλως έψαχνε παίκτη που να μπορέι να παίξει στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και τον έκανε δικό του κατόπιν συμφωνίας με τον Δικέφαλο του βορρά.

Από τις πρώτες μέρες του ο Μαζαράκη, ο Ουάρντα αντιλήφθηκε ότι είχε βρει μια “ζεστή” οικογένεια να τον αγκαλιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος, ο προπονητής Νταμίρ Κάναντι αλλά και ο αρχηγός Χαβιέ Ούμπιντες τον είχαν -αυτό που λέμε- από κοντά ώστε να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές.

Τα αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι γνωστά. Ο Ουάρντα έπαιζε με το χαμόγελο στα χείλη. Έβγαλε μεγάλα δείγματα του ταλέντου του στο χορτέρι, σκόραρε, μοίρασε, πρόσφερε θέαμα και έγινε το πρόσωπο του πρωταθλήματος. Στις αντίπαλες έδρες έκοβε περισσότερα εισιτήρια η γηπεδούχος ομάδα για να δουν οι φίλαθλοι τον Ουάρντα. 

Φυσικά υπήρχαν και εκείνες οι στιγμές που απλά τον έκαναν πιο δυνατό, όπως το η επίθεση που δέχθηκε στην Καισαριανή, η κόντρα με έναν φίλο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, η γιούχα των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και κάποια άλλα σκηνικά που απλά τον πείσμωναν. 

Ο ίδιος φυσικά θα θυμάται τη σχέση λατρείας που ανέπτυξε τόσο με τους φίλους του Ατρόμητου, όσο και με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Χειροκροτήθηκε όμως και από φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και από αυτούς του Παναθηναϊκού. Φίλοι του Ολυμπιακού τον σταμάτησαν στο δρόμο για αυτόγραφα και γενικά η αποδοχή του ήταν πανθομολογούμενη στο φίλαθλο κοινό. 

Σεβάστηκε κάθε φίλαθλο που τον προσέγγισε, φόραγε πάντα το αγνό του χαμόγελο και δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν παρά μόνο με τις τρίπλες του και τις μαγικές του ενέργειες. Σεβάστηκε το ίδιο το ποδόσφαιρο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν για το λαοφιλέστερο ελληνικό σπορ. 

Καταγράφηκε αυτή η αγάπη άλλωστε στην ανάδειξη του ως MVP της σεζόν 2017-18. Έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά αυτό το βραβείο και δεν προέρχεται από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα που πρόσφατα τελείωσε θα μπορούσε να φέρει το όνομά του. Warda Superleague 2017-18.

Πλέον μπροστά του έχει την πρόκληση του Μουντιάλ. Τα όνειρά  του όμως δε σταματούν εκεί, καθώς τρέχουν σε κάποια μεταγραφή σε μεγάσλο κλαμπ του εξωτερικού αμέσως μετά την περιπέτεια της Ρωσίας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.