Καντονά για πρόεδρος

Ο Ερικ Καντονά ζήλεψε τη δόξα του Νικολά Σαρκοζί και θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία στην Γαλλία.

Ο Ερικ Καντονά ζήλεψε τη δόξα του Νικολά Σαρκοζί και θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία στην Γαλλία. Για χριστεί υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 500 εκλεγμένων αξιωματούχων ως τα τέλη του Φεβρουαρίου και ήδη ξεκίνησε την σχετική εκστρατεία.

Ο Καντονά έστειλε επιστολές σε δημάρχους περιγράφοντας τον εαυτό του ως ένα «ενεργό πολίτη» και ζητώντας την υποστήριξή τους, ανέφερε η εφημερίδα Liberation. Ο 45χρονος Καντονά επέκρινε στην επιστολή του τις «περιορισμένες ευκαιρίες» για τους νέους στη Γαλλία, αλλά και τις κοινωνικές αδικίες που είναι «υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες, υπερβολικά συστημικές».

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στα τέλη Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις αρχές του Μαΐου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Καντονά, αν πάρει το χρίσμα του υποψηφίου, έχει ελάχιστες ελπίδες να φτάσει μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, με το σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να έρχεται δεύτερος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.