Για πρώτη φορά δεύτερη στη σειρά

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Ιράν προκρίνεται διαδοχικά δύο φορές σε τελική φάση Μουντιάλ. Μάλιστα ήταν η δεύτερη ομάδα πίσω από τη Βραζιλία που σφράγισε τη συμμετοχή της μέσω των προκριματικών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Ιράν προκρίνεται διαδοχικά δύο φορές σε τελική φάση Μουντιάλ. Μάλιστα ήταν η δεύτερη ομάδα πίσω από τη Βραζιλία που σφράγισε τη συμμετοχή της μέσω των προκριματικών.

Ήταν όμως η πρώτη που έφτασε στη Ρωσία στις 5 Ιουνίου κι εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Το 2014 περιορίστηκε στον όμιλο, ενώ μοναδική νίκη της σε τελική φάση παραμένει εκείνη κόντρα στις ΗΠΑ το 1998 στο «Ζερλάν» της Λιόν. Με Ισπανία και Πορτογαλία στον όμιλο τα όνειρα πρόκρισης, παρότι δεν απαγορεύονται, πολύ δύσκολα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.  

Ταξιδεύει ως νούμερο 36 στην κατάταξη της FIFA κι αντιμετωπίζει διαδοχικά Μαρόκο, Ισπανία, Πορτογαλία.



ΑΣΤΕΡΙ

Με βάση τα πεπραγμένα στα προκριματικά ο Σαρντάρ Αζμούν είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ. Με τεχνική που θυμίζει «αρτίστες» παλιότερων εποχών ο επιθετικός της Ρουμπίν Καζάν θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος με συμπαραστάτες στην επίθεση τους Ανσαριφάρντ, Ζάχανμπακς, Ντεζάγκα. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ θα βρει απέναντι του την ομάδα της πατρίδας του στον πάγκο της οποίας γεύθηκε το πρώτο του Μουντιάλ. Μετά τη Βραζιλία ο πολύπειρος τεχνικός εξασφάλισε εξαιρετικά έγκαιρα την παρουσία του Ιράν και στη Ρωσία για να καταγραφεί ως ο μοναδικός που το έχει καταφέρει με τους Πέρσες. Τώρα ψάχνει την πρώτη νίκη και την πρώτη πρόκριση…

ΠΟΡΕΙΑ

Με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες το Ιράν ολοκλήρωσε αήττητο την προκριματική διαδικασία. Κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς διαφορά από τη Νότιο Κορέα. Δέχθηκε περισσότερα από ένα γκολ μόνο στο τελευταίο, αδιάφορο βαθμολογικά, ματς με τη Συρία, μένοντας στην ισοπαλία. Ουζμπεκιστάν, Κίνα, Κατάρ ήταν οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.