Θορθάνο: “Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την οικογένεια” (video)

Ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για βελτιωμένη αμυντική λειτουργία και πιο καλή νοοτροπία σε σχέση με το πρώτο ματς που οδήγησαν στην ανατροπή. "Τιμήσαμε την οικογένεια με τη νίκη".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θορθάνο:

Ποιος είναι ο κυριότερος παράγοντας που οδήγησε στην ανατροπή μετά το πρώτο παιχνίδι;

“Η δουλειά.Είδαμε τα λάθη μας μετά το πρώτο παιχνίδι τόσο στην ενέργεια όσο και στην επιθετικότητά μας με ή χωρίς τη μπάλα. Οι πάσες από την τελική γραμμή στην άμυνά μας και γενικότερα η αμυντική μας λειτουργία ήταν πολύ “soft” στο πρώτο παιχνίδι.

Το δεύτερο που βελτιώσαμε ήταν η νοοτροπία μας. Όταν παίζεις play off, αυτός που είναι πιο δυνατός πνευματικά κερδίζει πάντα. Τώρα είμαστε στο 2-1, αλλά αν χαλαρώσει το μυαλό μας και η δουλειά μας τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε. Πρέπει λοιπόν να διαητρήσουμε την ισχυρή μας νοοτροπία και να πάρουμε το τρίτο ματς.”

Θεωρείται κλειδί την εξαιρτετική άμυνα του Παναθηναϊκού στο post up παιχνίδι του Ολυμπιακού;

“Νομίζω το κλειδί στο low post δεν ήταν μόνο στην άμυνα μας στο ένας με έναν αλλά στη δραστηριότητα όλων των παικτών που έπαιζαν μέσα έξω και κυνήγησαν τη μπάλα. Είναι πάντα δύσκολη η άμυνα στο ένας με έναν διότι πρέπει να δώσει μάχη να κερδίσει θέση, χωρίς καλό οπτικό πεδίο αλλά και το πόσο ψηλότερος είναι ο αντίπαλος.

Σαφώς βοήθησαν πολύ τα double team αλλά σε δυο τρεις περιπτώσεις δε μας βοήθησαν. Σίγουρα μας βοήθησαν σε αρκετές αλλά το θέμα είναι ότι εμείς βλέπουμε τα αρνητικά ενώ εσείς  τα θετικά. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο καθώς δε γίνετι αλλιώς όταν έχεις αντίπαλο τον Ολυμπιακό.”

Που οφείλεται η δφιαφορά ενέργειας ανάμεσα στις δύο ομάδες;

“Δε μπορώ να μιλήσω για την ενέργεια του Ολυμπιακού, μπορώ να μιλήσω για την ενέργειά μας και αν δείτε το πρώτο παιχνίδι με τα άλλα δύο είναι ξεκάθαρο ότι η ενέργειά μας έχει αλλάξει, το ίδιο και η νοοτροπία μας. Μπορεί να αργήσαμε ένα παιχνίδι να μπούμε στα play off. 

Καμία φορά όταν έχεις το πλεονέκτημα έδρας θεωρείς πως ο κόσμος θα σου δώσει την έξτρα ενέργεια. Η αλήθεια είναι όμως ότι εμείς πρέπει να δώσουμε πρώτοι ενέργεια στον κόσμο για να μας τη δώσει πίσω στο επόμενο δευτερόλεπτο. Όταν είσαι κουρασμένος τότε πρέπει να σε βοηθήσει ο κόσμος. Όταν δεν είσαι κουρασμένος πρέπει εσύ να βοηθήσεις τον κόσμος για να σε βοηθήσει κι αυτός.

Μπορούμε να πούμε ότι ο Όγκαστ μας έδωσε έξτρα ενέργεια. Στο πρώτο παιχνίδι μας βοήθησε ο Ίαν, ο Ντίνος (Μήτογλου) πρέπει να είναι έτοιμος γιατί δεν ξέρεις τί γίνεται στα άλλα ματς. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι. Γι’ αυτό το λόγο είναι εδώ. Δε λέει τίποτα αν σε ένα ματς έπαιξες σαράντα λεπτά ή καθόλου, πρέπει να είσαι έτοιμος. Ο Όγκαστ λοιπόν πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. “

Είδαμε σκηνές συναισθηματικά φορτισμένες εξαιτίας του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά εσείς μοιάζατε σα να βρήκατε έξτρα κίνητρο.

“Όταν είσαι στον αθλητισμό για 25 χρόνια όπως εγώ πάντα συμβαίνουν τέτοιες στιγμές. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την οικογένεια είναι να δουλεύουμε και να κερδίζουμε. Μπορούμε να συλληπήθούμε αυτούς τους ανθρώπους που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα να είμαστε μέλη αυτής της οικογένειας.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.