«Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ»

Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από τη Ρωσία σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από τη Ρωσία σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.
Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέσω του προσωπικού του blog αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ ενώ στάθηκε και στη διάρκεια παιχνιδιού που δείχνει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό. 
Αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης:
«Γεια σας και πάλι!
Βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι αυτού του ιδιαίτερου τμήματος του προγράμματος, με τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Πήραμε τις νίκες στη Λιθουανία και στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε με προορισμό τη Μόσχα και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.
Το θετικό της υπόθεσης στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι ότι έχουμε σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διάρκεια στο παιχνίδι μας. Ειδικά αμυντικά είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο. Επιθετικά υπάρχουν κι άλλες συγκυρίες, όπως το αν θα είσαι εύστοχος, τον τρόπο που θα βρεις να σκοράρεις ή να δημιουργήσεις, αλλά αμυντικά θεωρώ ότι έχουμε μια αρκετά καλή συνοχή. Και αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Αυτό θέλαμε να αυξήσουμε, το χρόνο της διάρκειας του παιχνιδιού μας και αμυντικά και επιθετικά εννοείται. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αρχίζουν και βοηθούν και είναι κάτι που το συζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό. Παίρνουν πρωτοβουλίες και αμυντικές και επιθετικές. Βρίσκονται εκεί, είναι παρόντες, οπότε είναι σημαντικό αυτό, κάθε βραδιά να ξέρεις ότι θα έχεις ένα μεγάλο αριθμό παικτών, οι οποίοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι και θα έχουν υψηλή διάθεση και κίνητρο.
Πάμε στο τρίτο παιχνίδι του «τουρνουά» όπως το είχαμε ονοματίσει σε προηγούμενη επικοινωνία μας. Ίσως, ή μάλλον σίγουρα το πιο δύσκολο από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Παίζουμε με την πιο ποιοτική ομάδα από τις τρεις. Έχουμε χάσει εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ότι παίζει στην έδρα της. Διαφορά σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια της είναι ότι επιστρέφει ο Αντρέι Κιριλένκο. Έπαιξε με την Χίμκι και θα παίξει και μ’ εμάς. Επίσης σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, θα είναι ο Λαβρίνοβιτς στην ομάδα. Παίζει και στο 5 και στο 4. Επίσης, χρησιμοποιούν περισσότερο ζώνη στα άουτ και από την baseline και από τις sideline και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και μια άμυνα match-up 3-2. Είναι ενδεικτικό παραδείγματος χάρη, στο τελευταίο παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην ΚΚ Ζάγκρεμπ, όπου στο τέταρτο δεκάλεπτο, έπαιξαν μόνο αυτή την άμυνα. Αυτά είναι τα στοιχεία που ίσως διαφέρουν σε σχέση με το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και σε σχέση με το αν θα έφευγε ο Κιριλένκο ή όχι. Θα είναι εκεί.
Είναι ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι θα κριθεί όπως και το πρώτο στις λεπτομέρειες, που είναι πολύ βασικές σε τέτοιου είδους αγώνες. Επιθετικά ριμπάουντ, κατοχές, κοψίματα, φάουλ, ευστοχία στις βολές, όλα αυτά έκριναν την έκβαση του πρώτου παιχνιδιού. Και νομίζω ότι κάπου εκεί θα πάει και αυτό το παιχνίδι, γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν έχει αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία του παιχνιδιού της. Εξακολουθούν τα γκαρντ της να είναι οι βασικοί της δημιουργοί και εκτελεστές, όπου γκαρντ βλέπε Τεόντοσιτς, Σβεντ και Γκόρντον με Σισκάουσκας. Σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα είναι αναμφίβολα ο Κρστιτς. Ήταν κάτι που μας είχε πληγώσει και στο πρώτο παιχνίδι, καθώς ο Κρστιτς είχε σημειώσει καίρια καλάθια, αλλά και είχε δημιουργήσει με πάσες έξω.
Είναι κάτι ενδεικτικό -αν το δείτε στα στατιστικά- πως εμείς και η ΤΣΣΚΑ έχουμε ακριβώς τους ίδιους πόντους. Έχουμε σκοράρει 688. Σκοράρουμε με σχεδόν ίδια υψηλά ποσοστά. Είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ καλά από το τρίποντο και ιδιαίτερα εντός έδρας το ποσοστό της είναι καλύτερο. Είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα, με πολύ ταλέντο, γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, περιορίζοντας τις δυνατότητές τους, γιατί όπως είπα σκοράρουν 86 πόντους μέσο όρο, όσους κι εμείς, οπότε χρειάζεται απόλυτη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.