Πέτρος Στοϊλας: «Αυτός είναι ο Γιαξής»

Μόλις χτες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού κι άκρως φέρελπι Κυριάκου Γιαξή, που βάσει ειδικού όρου που είχε στο συμβόλαιό του με τον Πανσερραϊκό έμεινε ελεύθερος. Το προφίλ του νεαρού διεθνή ποδοσφαιριστή σκιαγράφησε ο προπονητής του στην ομάδα των Σερρών, Πέτρος Στοϊλας

Μόλις χτες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού κι άκρως φέρελπι Κυριάκου Γιαξή, που βάσει ειδικού όρου που είχε στο συμβόλαιό του με τον Πανσερραϊκό έμεινε ελεύθερος. Το προφίλ του νεαρού διεθνή ποδοσφαιριστή σκιαγράφησε ο προπονητής του στην ομάδα των Σερρών, Πέτρος Στοϊλας, φιλοξενούμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Κυριάκος αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος και το μεγάλο του προσόν είναι η αντίληψη μέσα στο παιχνίδι. Είναι πολύ έξυπνο και ώριμο παιδί και αυτό είναι σημαντικό για την ηλικία του. Δεν είναι παίκτης που θα σε εντυπωσιάσει με ντρίμπλες αλλά θα είναι εκεί που πρέπει όταν πρέπει. Εχει σίγουρες μεταβιβάσεις, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μία σπουδαία κίνηση για το μέλλον και θα ρισκάρω να πω για το άμεσο μέλλον γιατί θα «ταρακουνήσει» τη μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι ίσως πάρει μέρος και σε προπονήσεις».
Για την παρουσία του στον Πανσερραϊκό: «Πολλοί νομίζουν ότι έπαιξε στον Πανσερραϊκό λόγω των προβλημάτων της ομάδας, όμως εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Πανσερραϊκό πίστεψα ότι μπορεί να παίξει λόγω της ικανότητάς του. Είχα την τύχη να τον έχω και στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Σερρών σε πιο μικρές ηλικίες και είχα διαπιστώσει ότι θα τον δούμε μπροστά μας στο μέλλον. Σε πρωτάθλημα όπως η Football League με δύναμη, σκοπιμότητες και τέτοια, ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Αυτό θα το εξαργυρώσει στα πρωταθλήματα Κ20 φέτος και θα προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα, θα είναι πιο άνετος με παιδιά της ηλικίας του».
Για τον χαρακτήρα του εκτός γηπέδου: «Είναι ένας χαρακτήρας που δεν θα δώσει δικαιώματα. Πολύ σοβαρό και πειθαρχημένο παιδί με αρχές. Είναι και πολύ καλός με τα μαθήματά του και θα θέλει του χρόνου να περάσει και στο πανεπιστήμιο. Είναι σημαντικό να κρατήσει την ταπεινότητά του, γιατί για ένα παιδί που ακούει ΠΑΟΚ σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολη κατάσταση».
Για το ότι ήταν αρχηγός στην Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Σερρών που πήρε πρωτάθλημα:
«Εχει ηγετικές ικανότητες. Υπάρχουν πολλών ειδών ηγέτες. Αυτός δεν είναι ηγέτης λόγω μαγκιάς. Είναι ηγέτης με τις πράξεις του μέσα στο γήπεδο και όχι με αυτό που θα πει. Και να μη φοράει το περιβραχιόνιο ο συμπαίκτης του θα τον δει σαν ηγέτη γιατί προσπαθεί να καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο και να παίρνει πρωτοβουλίες και να βοηθάει τους συμπαίκτες του και ψυχολογικά. Και στην Εθνική Παίδων μάθαινα ότι τα πάει πολύ καλά. Στον ΠΑΟΚ θα βρει και δύο Σερραίους, με τους οποίους έχει υπάρξει συμπαίκτης στην Εθνική. Τον Διαμαντή και τον Χατζηστραβό».
Για το αν είναι «εξάρι» ή «οχτάρι»: «Εγώ θεωρώ ότι είναι «εξάρι». Εχει προσόντα εξαριού γιατί δεν του αρέσει τόσο να ρισκάρει. Εχει σίγουρες μεταβιβάσεις, αλλαγές παιχνιδιού και καλές τοποθετήσεις. Δεν είναι «οχτάρι» που θα ντριμπλάρει και θα πατήσει περιοχή. Είναι ένα «τείχος» μπροστά από τα στόπερ που με καλές τοποθετήσεις θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του κυρίως στο να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων και να προωθεί την ανάπτυξη της ομάδας από πίσω, όπως παίζει και η Κ20 του ΠΑΟΚ και θα δώσει λύσεις.
Για τα πιο δυνατά και πιο αδύναμα στοιχεία του: «Εχει ταχύτητα σκέψης, αντίληψης και αντίδρασης. Μπορεί να κάνει μια σαραντάρα μπαλιά είτε με το δεξί είτε με το αριστερό πόδι. Τα μειονεκτήματα είναι ότι ίσως πρέπει να γίνει πιο σκληρός και να σκοράρει αν μπορέσει».
Για το αν είχε κρούσεις από άλλες ομάδες:«Επειδή έχουμε καλή σχέση με τον Κυριάκο, μου έλεγε ότι τον έπαιρναν τηλέφωνο και από μεγάλες ΠΑΕ της Super League. Μου είχε πει για Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάνννα και Ξάνθη. Επέλεξε τον ΠΑΟΚ προφανώς γιατί τον προσέγγισε καλύτερα και ίσως του έκανε καλύτερο πρόταση. Κατά την άποψή μου έκανε καλή επιλογή. Με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και του είπε να είναι ταπεινός, να ακούει και να μαθαίνει κάθε μέρα και στο γήπεδο να είναι ο εαυτός του. Αν διατηρήσει αυτά την ταπεινότητά του θα πετύχει στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν θα γίνει βασικός στον ΠΑΟΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο θα πετύχει εάν είναι ταπεινός γιατί αγωνιστικά δεν του λείπει τίποτα. Του είπα ακόμη να πιέσει τον εαυτό του για να δείξει ότι μπορεί. Εγώ θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα ανέβει ένα σκαλί».
Σε ερώτηση για το ποιος από τους χαφ του ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στο στυλ και στα στοιχεία του: «Από τους πολύ καλούς παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ στο κέντρο, νομίζω δεν είναι κοντά σε κάποιον. Σωματικά και από θέμα κινήσεων μοιάζει περισσότερο με τον Σάχοφ, όσον αφορά το στυλ και τα στοιχεία που διαθέτει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.