Οι Σιχ θα μπορούν να φέρουν το παραδοσιακό ξιφίδιό τους στα γήπεδα

Παρά τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, η οργανωτική επιτροπή (LOCOG) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται στους Σιχ -αθλητές και θεατές- να φέρουν τα παραδοσιακά ξιφίδια εντός των γηπέδων.

Παρά τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, η οργανωτική επιτροπή (LOCOG) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται στους Σιχ -αθλητές και θεατές- να φέρουν τα παραδοσιακά ξιφίδια εντός των γηπέδων. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες είναι προσιτοί σε όλους» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της LOCOG και συνέχισε μεταξύ άλλων: «Η πολιτική αυτή ορίστηκε από την ομάδα ασφαλείας της LOCOG και είναι μέρος της πολυ-δογματικής προσέγγισής μας. Το Κιρπάν (σ.σ. το παραδοσιακό ξιφίδιο) θα παρουσιάζεται στους ανθρώπους ασφαλείας, αλλά δεν θα βγαίνει από τη θήκη του. Το να φέρεις το Κιρπάν μαζί με τα άλλα αντικείμενα της πίστης αποτελεί τόσο καθημερινή εμφάνιση για τους Σιχ, όσο και σημαντικό μέρος της τήρησης της πίστης τους».

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το Κιρπάν θα πρέπει να φέρεται κάτω από τα ρούχα και οι Σιχ που θα το έχουν μαζί τους θα πρέπει να επιδεικνύουν και τα άλλα τέσσερα αντικείμενα της πίστης τους, τα οποία πρέπει να φορούν πάντα.

Στη Βρετανία βρίσκεται η μεγαλύτερη κοινότητα των Σιχ εκτός Ινδίας, με 336.000 πιστούς, όπως καταγράφηκαν σε απογραφή του 2001, μολονότι τα στοιχεία της κοινότητας των Σιχ αναφέρουν ότι το πραγματικό νούμερο είναι υπερδιπλάσιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.