Άφησε υποσχέσεις ο Πανιώνιος

Η συνήθεια της αμφισβήτησης και της απόλυτης ισοπέδωσης δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει στον αθλητισμό και καμιά φορά μπορεί να εκθέτει σοβαρά όποιους την έχουν. Τα παραδείγματα άλλωστε μόνο λίγα δεν είναι.

Η συνήθεια της αμφισβήτησης και της απόλυτης ισοπέδωσης δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει στον αθλητισμό και καμιά φορά μπορεί να εκθέτει σοβαρά όποιους την έχουν. Τα παραδείγματα άλλωστε μόνο λίγα δεν είναι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα προκύπτει από καφενειακού επιπέδου κουβέντες για τον εφετινό Πανιώνιο. Ουδείς υποστηρίζει πως θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όμως κανείς δε μπορεί και να μηδενίζει τα πάντα πριν καν αποκτήσει κάποιο δείγμα γραφής.

Στο φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και ίδιο κορμό με πέρυσι, οι «κυανέρυθροι» με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο έδωσαν ένα σαφέστατο πρώτο δείγμα. Τέτοιο που όχι μόνο δεν επιτρέπει άλλη ισοπέδωση, αλλά συνέβαλε ούτως ώστε οι απαιτητικοί φίλοι της ομάδας της Νέας Σμύρνης να φύγουν από το γήπεδο με χαμόγελο.

Είναι δεδομένο πως μια ομάδα με 5 νέους παίκτες στην ενδεκάδα χρειάζεται χρόνο. Πολύ περισσότερο από άλλες που έχουν τον ίδιο κορμό.
Είναι δεδομένο πως υπάρχει ρίσκο σε μια ομάδα που προσθέτει αρκετά κομμάτια στο παζλ το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν δεν διαθέτει οικονομική άνεση να μειώσει το ρίσκο της επιλογής.
Επίσης δεδομένο είναι όμως πως μια ομάδα βάζει προτεραιότητες και οφείλει να στηρίξει τις επιλογές της.

Ο Πανιώνιος επέλεξε τον Ζοσέ Ανιγκό. Δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα στην σημαντική αλλαγή αγωνιστικής πλεύσης. Να πει κανείς ότι δικαιώνεται θα είναι λάθος γιατί είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα όμως είναι σε σωστό δρόμο.

Ο Γάλλος έχει αλλάξει ήδη πολλά. Ο Πανιώνιος θα παίξει με τρεις στην άμυνα. Έχει δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι. Θέλει να θωρακίσει την ομάδα του και να έχει άρτια αμυντική λειτουργία. Αυτά θα είναι στοιχεία που θα βγάζει η ομάδα του στη διάρκεια της χρονιάς και πάνω τους θα χτίσει όλα τα υπόλοιπα. Στο επιθετικό κομμάτι το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες που γνωρίζονται από πέρυσι (Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι) βοηθά στην καλύτερη δυνατή χημεία.

Ο Κούρντι είανι σαν να μην έλειψε μια μέρα. Ο Κεϊτά σήκωσε όρθιους τους φιλάθλους της Νέας Σμύρνης 5-6 φορές σε φιλικό παιχνίδι τον Αύγουστο και δείχνει πως αν και αμυντικός χαφ μπορεί να είναι καθοριστικός για την ομάδα του. όσο για τον Οικονομίδη που πέρυσι έπαιξε πέντε παιχνίδια όλα κι όλα, φαίνεται να παίρνει ευκαιρίες στο ξεκίνημα της σεζόν και να απολαμβάνει της στήριξης του Ανιγκό. Η πρώτη εικόνα, δείχνει να δικαιώνει τον Γάλλο για την επιλογή του.

Ο Πανιώνιος έκανε επιλογές παικτών που δείχνουν (οι περισσότερες τουλάχιστον) να του βγαίνουν. Είναι ομάδα που έχει μάθει να ανταποκρίνεται στα δύσκολα και να βγάζει τα τελευταία χρόνια πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι με βάση τα οικονομικά του δεδομένα οι κινήσεις είναι λίγες και στοχευμένες. Αυτή η στόχευση, σε παίκτες και προπονητή μοιάζει (και) φέτος να είναι σωστή. Το σίγουρο είναι πάντως πως όσοι πήγαν στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο έφυγαν με χαμόγελα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.