Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης θα αγωνιστεί στo Sailing Marathon

Η θρυλική μορφή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ο Τάσος Μπουντούρης, θα πάρει μέρος στη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στο Sailing Marathon.

Η θρυλική μορφή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ο Τάσος Μπουντούρης, θα πάρει μέρος στη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στο Sailing Marathon.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, με διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Παράλληλα, με τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», για πρώτη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί κύπελλο Ομίλων για optimist – Laser 4.7, μέσω των προπονητικών καμπ, καθώς και αγώνας για μικτά πληρώματα 470 και 420. 
 
Ο Τάσος Μπουντούρης, ο ιστιοπλόος με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία σε θαλάσσιους στίβους σε όλο τον κόσμο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε αυτή τη φορά στην πρόκληση του Sailing Marathon, που θα ενώσει σε μία γραμμή 22 ιστιοπλοϊκές κατηγορίες και τους κορυφαίους πρωταθλητές μας με τη νέα γενιά. Ο Τάσος Μπουντούρης, αρχικά, σκέφτηκε να αγωνιστεί στα Finn, μία κατηγορία όπου το 1976 είχε έρθει 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, όμως, αποφάσισε να αφήσει αυτό το σκάφος στον γιο του, τον Αναστάσιο και αυτός θα πάρει μέρος με σκάφος τύπου Lightning. Θα τρέξει με τους παλαιούς πρωταθλητές Παναγή Μαρκαντωνάτο και Μπάμπη Λεμπέση.

«Από τη στιγμή που είμαι καλά, δε γινόταν να απουσιάσω από τη γιορτή του αθλήματός μου. Η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με αυτήν. Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διεθνείς διοργανώσεις, ανοικτή θάλασσα… Στις φλέβες μου κυλάει… θαλασσινό νερό και οι σκέψεις μου έχουν… πανιά. Μωρό ήμουν όταν πρωτομπήκα σε σκάφος και ακόμα η ζωή μου κινείται γύρω από αυτά. Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα βρεθώ και πάλι μαζί με φίλους και παλαιούς αντίπαλους. Μέσα από αυτό το event προβάλλεται η ελληνική ιστιοπλοΐα, η οποία έχει φέρει τόσες διακρίσεις στη χώρα μας. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν εκείνη την ημέρα στην περιοχή του Μικρολίμανου και, ακόμα και από τη στεριά, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα», δήλωσε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των Soling (1980 με Γαβρίλη και Ραπανάκη).

Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και από αυτές τις τέσσερις μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα. Σε ολυμπιακές διοργανώσεις έχει τρέξει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Finn, Soling και Star).   

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp και, παράλληλα, events. Στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το κύπελλο Ομίλων για Optimist και Laser 4,7, μέσα από τα προπονητικά καμπ του «Sailing Marathon», όπως και αγώνας μικτών πληρωμάτων στα 420 και τα 470. 
 
H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://sailingmarathon.com


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.