Ασταμάτητη στη Γαλλία η Παρί (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καλύτερη από την Λιλ επικρατώντας με 2-1 στο Παρίσι. Πέτυχε δύο γκολ με Εμπαπέ και Νεϊμάρ, και συνεχίζει ακάθεκτη με 12 στα 12 στο πρωτάθλημα. Σκόρερ της Λιλ με πέναλτι ο Πέπε.

Η Παρί μπήκε φουριόζα και με πολύ πίεση στο γήπεδο αλλά και διάθεση να πιέσει όμως η Λίλ με μακρινό σουτ του Ξέκα απείλησε πρώτη χωρίς να έχει σημαντικό πρόβλημα ο Μπουφόν στο 8ο λεπτό.
Η Παρί απάντησε δύο λεπτά αργότερα με συνεργασία Νεϊμάρ και Εμπαπέ και σουτ του τελευταίου με τη μπάλα να περνά έξω από το δοκάρι του Μενιάν.
Στο 22’ ο Ντι Μαρία μπήκε από πλάγια στην περιοχή και δεν κατάφερε να νικήσει τον Μενιάν που με τα πόδια απομάκρυνε σε κόρνερ μετά το πλασέ του Αργεντινού. Στην εξέλιξη και από την εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ ο Μαρκίνιος έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από το δοκάρι.
Στο ημίωρο ο Εμπαπέ έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έδωσε πάσα στον Μενιέ που απέτυχε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση.
Στο 39ο λεπτό ο Νεϊμάρ επιχείρησε να αιφνιδιάσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, όμως ο Μενιάν παραχώρησε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν όπως και στο πρώτο μέρος να μπουν με ενέργεια και πίεση, δημιουργώντας μια-δύο ωραίες συνδυασμένες προσπάθειες χωρίς όμως τελική στα πρώτα λεπτά.
Με την πάροδο του χρόνου, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η Λιλ κατάφερε να ισορροπήσει και να μην επιτρέπει στην Παρί να της δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες.
Στο 70 ο Νεϊμάρ έψαξε με κάθετη πάσα τον Εμπαπέ, ο τελευταίος πήρε την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και επιχείρησε πλασέ εκτός περιοχής χωρίς να αφήσει κανένα περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0. Ενδέκατο γκολ του στο πρωτάθλημα. 
Στο 84 ο Νεϊμάρ πήρε από τον σκόρερ του πρώτου γκολ, απέφυγε έναν αντίπαλο στον άξονα έξω από την περιοχή και εκτέλεσε ιδανικά τον Μενιάν για το 2-0.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πέπε με πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά το χέρι που έκανε ο Κέχρερ επιχειρώντας απρόσεκτα να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του.

Οι ενδεκάδες των ομάδων: 

Παρί: Μπουφόν, Σίλβα, Κέχρερ, Μαρκίνιος (90+1 Ενσοκί), Μενιέ, Μπερνάτ (90+1 Ντιαμπί), Βεράτι (90+1 Ραμπιό), Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Ντράξλερ.

Λιλ: Μενιάν, Σουμαορό, Φόντε, Τσελίκ, Τουρέ, Ξέκα (81’ Σουμαρέ), Μπαμπά, Μέντες, Λεάο (53’ Ρουί Φόντε), Ικονέ (73’ Αραούγιο), Πέπε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.