Ατρόμητος και τυχερός (video)

Η ΑΕΚ είχε τρία δοκάρια, ο Ατρόμητος όμως δύο γκολ. Οι Περιστεριώτες έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο (0-2), αφήνοντας την «Ενωση» μακριά από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκονται οι παίκτες του Κάναντι...

Η ΑΕΚ είχε τρία δοκάρια, ο Ατρόμητος όμως δύο γκολ. Οι Περιστεριώτες έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο (0-2), αφήνοντας την «Ενωση» μακριά από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκονται οι παίκτες του Κάναντι…

Το σύνολο του Ουζουνίδη είχε κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος, καθώς η ομάδα του είχε δύο δοκάρια με Μάνταλο και Μπακάκη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της ομάδος του μέχρι τη στιγμή που ο Κάναντι άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2. Οι γηπεδούχοι απέτυχαν να σκοράρουν και στο 65΄με τον Μπακασέτα να «σημαδεύει» -και αυτός- το δοκάρι του Μέγερι. 

Οι φιλοξενούμενοι αφού άντεξαν στην… πολιορκία της ΑΕΚ «χτύπησαν» στο τέλος μέσα σε δύο λεπτά με τον Ρισβάνη (88′) και τον Κουλούρη (90). Ετσι ο Ατρόμητος πέρασε στην κορυφή -περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ για να δει αν θα μείνει εκεί- αφήνοντας την Ενωση επτά βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση. 

Τα αρχικά πλάνα 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε 4-2-3-1 με τον Μπάρκα στα γκολπόστ και τους Μπακάκη, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλο, Χουλτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Άλεφ και Σιμόες τα δύο αμυντικά χαφ με τον Μπακασέτα δεξιά, τον Μπογέ δεξιά και τον Μάνταλο πίσω από τον  Λιβάια.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να γεμίσει τον άξονα του με το 4-5-1. Τερματοφύλακας ο Μέγερι, δεξιά στην άμυνα ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Γιαννούλης και ανάμεσα τους οι Χατζηισαΐας, Ρισβάνης. Ο Σάκιτς μπροστά τους με τους Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς πιο μπροστά του στη μεσαία γραμμή. Μπρούνο και Ουγκράι στα δύο άκρα και ο Κουλούρης στην κορυφή της επίθεσης.

«Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια»

Αν και το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πατάει πρώτος περιοχή, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει την “Αχίλλειο πτέρνα” των Περιστεριωτών και αυτή ήταν η αριστερή τους πλευρά. Ο Μπακασέτας πήγαινε στον άξονα και άφηνε όλη την πλευρά στον Μπακάκη, ο οποίος ήταν… παντού. Ο δεξιός πλάγιος μπακ είχε δημιουργήσει πολλά ρήγματα, όμως τα γυρίσματα του δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα του. 

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 16′ με τον Μάνταλο να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να σκάει πάνω στη γραμμή. Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Κουλούρη να βρίσκεται σε θέση βολής, και τον Τσόσιτς να του στερεί τη δυνατότητα να πανηγυρίσει. 

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο επιθετικά και την ΑΕΚ να κυκλοφορεί συνεχώς την μπάλα έξω από την περιοχή του Μέγερι, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρομήτου. 

Οσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πιεστική γινόταν «Ενωση», η οποία άγγιξε το γκολ στο 37′, με το δοκάρι να νικάει τον Μπακάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λιβάια αστόχησε σε κεφαλιά που επιχείρησε. 

Ο Κάναντι βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να περιορίσει τη δράση του Μπακάκη, άλλαξε πλευρά στον Μπρούνο με τον Ουγκράι, με τον πρώτο να βοηθάει στα μετόπισθεν τον Γιαννούλη και να μην αφήνει χώρους στον αμυντικό της ΑΕΚ. Χώρο βρήκε ωστόσο ο Χουλτ, ο οποίος στο 43′ είχε τη μοναδική τελική των γηπεδούχων εντός εστίας στο πρώτο μέρος.

Δραπέτευσε στο τέλος

Ο Ατρόμητος μπήκε… αλλαγμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Το 4-5-1 έγινε 4-4-2 με τον Σάκιτς να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Γιαννούλη πιο μπροστά του. Με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Μπακάκη, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον «τραβάει» στον πάγκο, βάζοντας στη θέση του τον Γκάλο. Πριν από αυτή την αλλαγή είχε πραγματοποιήσει ακόμα μία με τον Πόνσε να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπογέ εκτός 11αδας.  

Το… κακό τρίτωσε για την ΑΕΚ στο 65′, καθώς ο Μπακασέτας έγινε ο τρίτος παίκτης των γηπεδούχων που «σημάδεψε» το δοκάρι του Μέγερι. 

Αυτή η ευκαιρία ήταν και η μοναδική της «Ενωσης» από το 55′ και μετά, καθώς ο Κάναντι είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε. Οι παίκτες του δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν εύκολα πλέον κοντά στην περιοχή του Μέγερι, αφήνοντας τους ελεύθερες τις μακρινές σέντρες. Ο Αυστριακός τεχνικός είχε ποντάρει στην ταχύτητα του Ενσικουλού και από μία αντεπίθεση του τελευταίου ξεκίνησε το γκολ του Ατρομήτου.

Ο Ενσικουλού κέρδισε το κόρνερ, ο Γιαννούλης το εκτέλεσε και ο Ρισβάνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ 88′. Οι Περιστεριώτες δεν σταμάτησαν εκεί και δύο λεπτά αργότερα Μπρούνο και Κουλούρης άλλαξαν εύκολα την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ελληνας άσος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.  

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65′ Γκάλο), Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Άλεφ (76′ Γιαννιώτας), Σιμόες, Μπακασέτας, Μπογέ (57′ Πόνσε), Μάνταλος, Λιβάια 

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης (86′ Καρασαλίδης), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Μπρούνο, Ουγκράι (65′ Ενσικουλού), Κουλούρης (90′ Μούγιακιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.