Πρωταθλήτρια Σουηδίας η ΑΙΚ (video)

Ήθελε έναν βαθμό στο Κάλμαρ η ΑΙΚ Στοκχόλμης για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Σουηδίας και κατάφερε να κερδίσει με 1-0 χάρις το γκολ του αμυντικού Γιάνσον στο 45ο λεπτό.

Ήθελε έναν βαθμό στο Κάλμαρ η ΑΙΚ Στοκχόλμης για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Σουηδίας και κατάφερε να κερδίσει με 1-0 χάρις το γκολ του αμυντικού Γιάνσον στο 45ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι στο φινάλε μιας μέτριας, γι’ αυτούς, σεζόν έπαιξαν για την αξιοπρέπειά τους όμως στην πορεία φάνηκε πέραν της διαφοράς ποιότητας και η διαφορά του κινήτρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Χιλιάδες οπαδοί της ΑΙΚ που ταξίδεψαν στην πόλη της νότιας Σουηδίας, δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα αναγκάζοντας μάλιστα τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι σε 2-3 περιπτώσεις λόγω της ρίψης καπνογόνων.

Η Νόρσιεπιγκ νίκησε στο Χάκεν με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Σκράμπ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι εν τέλει κατετάγει στην 2η θέση.

Την 3η θέση κατέλαβε η Μάλμε καθώς νίκησε 2-0 την Έλφσμποργκ αφήνοντας 4η την Χάμαρμπι η οποία έμεινε ισόπαλη 3-3 εκτός έδρας με την Έστερσουντ και έχασε στην ισοβαθμία τη θέση λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων!

Συγκινητικές στιγμές στην απονομή όπου το παρών έδωσε και ο 79χρονος  Λέναρντ Γιόχανσον το όνομα του οποίου φέρει από το 2001 το τρόπαιο που απομένεται στον εκάστοτε πρωταθλητή Σουηδίας.
Ο Γιόχανσον – μακροβιότερος πρόεδρος της UEFA από το 1990 ως το 2007 – παραμένει δηλωμένος οπαδός της ΑΙΚ και την είδε σήμερα να κατακτά το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.