Στην ταινία «Ρέι και Λιζ» ο Χρυσός Αλέξανδρος του 59ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Μπίλινγχαμ, είναι ο μεγάλος νικητής του 59ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας «Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος», με την υπέροχη και συγκινητική ταινία του «Ρέι και Λιζ» (φωτογραφία άρθρου). Το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο φιλμ «Ο Ένοχος» του Σουηδού δημιουργού, Γκούσταφ Μίλερ, ενώ η...

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Μπίλινγχαμ, είναι ο μεγάλος νικητής του 59ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, καθώς απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας «Χρυσός Αλέξανδρος – Θόδωρος Αγγελόπουλος», με την υπέροχη και συγκινητική ταινία του «Ρέι και Λιζ» (φωτογραφία άρθρου). Το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο φιλμ «Ο Ένοχος» του Σουηδού δημιουργού, Γκούσταφ Μίλερ, ενώ η εξαιρετική Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, τιμήθηκε δικαίως για την ερμηνεία της στο έργο, «Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt.

59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 59ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, διεξήχθη με επιτυχία, από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το 59ο Φ.Κ.Θ. σύστησε στο κοινό νέους, αλλά και καταξιωμένους δημιουργούς, μέσα από μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή.

Το Φεστιβάλ έδωσε και φέτος ραντεβού με τους θεατές, στoυς Κινηματογράφους, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες στο Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα. Μέσα από τις πολλές και ενδιαφέρουσες προβολές, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν: ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.