Διαψεύσεις για παρουσία στα κατεχόμενα

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης, αλλά και ο ΑΟΞ κατηγορηματικά τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παρουσίας των ακαδημιών των ομάδων σε ποδοσφαιρικό τουρνουά στη κατεχόμενη Κύπρο

Σε κατηγορηματική διάψευση περί οποιασδήποτε συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών, που διοργανώνεται στην κατεχόμενη Κερύνεια με την παρουσία ομάδων από διάφορες χώρες της Αφρικής, προχώρησαν σήμερα (13/11) ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο ΑΟΞ. “Ασπρόμαυροι”, “κίτρινοι”, καθώς και οι Θρακιώτες τοποθετήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.
Αρχικά, το θέμα ανέδειξε η κυπριακή ιστοσελίδα “kerkida.net”, όπου γράφτηκε το εξής: “Ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην κατεχόμενη Κερύνεια διαφημίζει η ιστοσελίδα africanfootballtournament.
Το τουρνουά έχει ως ημερομηνία τις 10 Δεκεμβρίου και ανάμεσα στους σκάουτερ/παράγοντες που θα παρευρεθούν σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι και αυτοί του ΠΑΟΚ (Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος) , του Άρη (Θεόδωρος Καρυπίδης) και της Ξάνθης (Γιάννης Παπαδημητρίου).
Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος αρκετές ομάδες από τις κορυφαίες χώρες της Αφρικής (πχ Γκάνα, Καμερούν, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού).
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ομάδες θα ταξιδεύουν μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου για να φτάσουν στην Κερύνεια για το τουρνουά.
Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επίσημα, όπως και οι παράγοντες των Ελληνικών ομάδων, των οποίων γίνεται αναφορά για παρουσία τους…” (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)
Σήμερα, στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει δήλωση του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου επί του θέματος. Ο εκ των υπευθύνων των ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε: «Έχει έρθει μια πρόσκληση για κάποιες Αφρικανικές ομάδες, όχι για να πάρουν μέρος οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά αν θέλουμε να στείλουμε σκάουτερς. Μας είπαν αν και εφόσον θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε το τουρνουά, θα μένουμε στην ελεύθερη Κύπρο.
Το χαρτί έγραφε για παρακολούθηση μόνο Αφρικανικών ομάδων. Στην αιτιολόγηση για ποιο λόγο το κάνουν στα κατεχόμενα είναι ότι οι Αφρικάνοι λόγω Σένγκεν δεν μπορούν να το διοργανώσουν στην ελεύθερη περιοχή ή στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο τουρνουά». (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)
Από πλευράς ΠΑΕ Άρης, εξεδόθη σήμερα ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: “Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, «κατάσκοποι» για λογαριασμό της ομάδας μας, θα παρακολουθήσουν τουρνουά ακαδημιών στα κατεχόμενα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα και άπαντες οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί”.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η ΠΑΕ ΑΟΞ. Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: “Ο Α.Ο. «ΞΑΝΘΗ» Π.Α.Ε., διαψεύδει κατηγορηματικά περίεργα δημοσιεύματα περί δήθεν συμμετοχής στελεχών της σε τουρνουά αφρικανικών ποδοσφαιρικών ακαδημιών στα κατεχόμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι προβοκατόρικα και ιδιαίτερα για την Π.Α.Ε. Α.Ο. «ΞΑΝΘΗ», η οποία αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της πλέον ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδας στην Α’ Εθνική κατηγορία”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.