Το προφίλ του Λιχτενστάιν

Το Λιχτενστάιν είναι μία από τις πιο αδύναμες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης και αναμένεται να παίξει τον ρόλο του «σάκου του μποξ» στον όμιλο.

Το Λιχτενστάιν είναι μία από τις πιο αδύναμες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης και αναμένεται να παίξει τον ρόλο του «σάκου του μποξ» στον όμιλο.

Βρίσκεται στην 181η θέση στην κατάταξη της ΦΙΦΑ και φυσικά ποτέ δεν έχει προκριθεί στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Στο Νations League, τερμάτισε τελευταίο στον 4ο Όμιλο της League D, με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες κόντρα σε ΠΓΔΜ, Αρμενία και Γιβραλτάρ.

«Αστέρι» της ομάδας και πιο έμπειρος παίκτης της θεωρείται ο μέσος Μάρτιν Μπούχελ, που αγωνίζεται στην β’ ομάδα της Ζυρίχης. Πρώτος σκόρερ της τρέχουσας ομάδας και αρχηγός της είναι ο μέσος Μικέλε Πολβερίνο της αμερικανικής Σικάγο Φάιαρ.

Ο προπονητής
Ρενέ Πάουριτς

Ο 54χρονος Αυστριακός βρίσκεται στον πάγκο του Λιχτενστάιν από το τέλος του 2012, έχοντας πόστο στις «μικρές» ομοσπονδιακές ομάδες από το 2008. Στα πρώτα του δύο παιχνίδια με την Εθνική πήρε ισοπαλίες εντός με Λετονία και Σλοβακία, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 ήταν προπονητής στο 1-0 επί της Μολδαβίας για τα προκριματικά του Euro 2016, την πρώτη επίσημη εκτός έδρας νίκη του Λιχτενστάιν μετά από εννέα χρόνια.

Ως παίκτης είχε αγωνιστεί σε Βόιτσμπεργκ, Γκράτσερ, Λέομπεν, Ρανκβάιλ και Φρονλάιτεν, ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί επίσης σε Έσχεν/Μάουρεν, Φόραρλμπεργκ και Αούστρια Λουστενάου.

Το παρελθόν με την Ελλάδα

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές με ισάριθμες ελληνικές νίκες και τέρματα 5-0 υπέρ της «γαλανόλευκης».

Το 2004 σε φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 2-0, ενώ για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 η Εθνική είχε νικήσει 2-0 εντός έδρας και 1-0 εκτός. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.