Πόσο «δεμένος» είναι ο Τραμπ με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν;

Η παρουσία του Σαουδάραβα πρίγκιπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Σύνοδο των G20, η οποία διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με φόντο την πιθανολογούμενη εμπλοκή του στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Και μπορεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας φαινομενικά να «παραγκωνίστηκε» στην καθιερωμένη «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών...

Η παρουσία του Σαουδάραβα πρίγκιπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Σύνοδο των G20, η οποία διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με φόντο την πιθανολογούμενη εμπλοκή του στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Και μπορεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας φαινομενικά να «παραγκωνίστηκε» στην καθιερωμένη «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών των 20 ισχυρότερων κρατών του κόσμου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους περισσότερους από αυτούς να έχουν σε πιο χαλαρό κλίμα συζητήσεις μαζί του, με πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την ανταλλαγή αστείων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του, ανήμερα των Ευχαριστιών ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην επίσημη διάψευση της Σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας όσον αφορά στην εμπλοκή της στην εν λόγω υπόθεση. Αυτό φαίνεται πως ήχησε πολύ άσχημα στα αυτιά του βουλευτή των Δημοκρατών από την Καλιφόρνια, Άνταμ Σιφ, ο οποίος μάλιστα προορίζεται για τη θέση του επικεφαλής της νέας Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Τheatlantic.com.

«Ο Πρόεδρος δεν είναι καθόλου ειλικρινής απέναντι στη χώρα όσον αφορά στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι» ανάφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Δημοκρατών σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποσχόμενος παράλληλα ότι με τη νέα του ιδιότητα θα ερευνήσει κατά πόσο οι προσωπικές οικονομικές βλέψεις του Ντόναλντ Τραμπ επηρεάζουν τη χάραξη της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής.

Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αμερικάνος Πρόεδρος έσπευσε να διαψεύσει τον περασμένο μήνα μέσω twitter ότι έχει οικονομικές δοσοληψίες με τη Σαουδική Αραβία, δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς, καθώς είχε ομολογήσει στο παρελθόν πως είχε στενούς δεσμούς με το βασίλειο. Πέραν  των προεδρικών ομολογιών όμως έρχονται και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο. Όπως για παράδειγμα το ρεπορτάζ του Associated Press, που αναφέρει πως τη δεκαετία του ’90 ένας δισεκατομμυριούχος  Σαουδάραβας πρίγκιπας έσωσε σε δυο περιπτώσεις τον Ντόναλντ Τραμπ από την χρεοκοπία, κλείνοντας μαζί του μεγάλες οικονομικές συμφωνίες.  Για να έρθουμε στο σήμερα, η υπόθεση «δένει» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της πολυτελούς διαμονής πολλών Σαουδαράβων στα ξενοδοχεία του Τραμπ, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις του Αμερικάνου προέδρου δεν έχουν φαινομενικά καμιά εμπλοκή στο βασίλειο, όπως αναφέρει το PolitiFact.

Κάπως έτσι, ο Ντόναλντι Τραμπ  δείχνει να βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο «μάτι του κυκλώνα». Κι αυτό γιατί δίπλα στις υποψίες για συναλλαγές με τους Ρώσους, ο Αμερικάνος Πρόεδρος έχει πλέον να αντιμετωπίσει και εκείνες για οικονομικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία. Είναι δυο υποθέσεις, τις οποίες όπως  δηλώνει ο ίδιος ο Άνταμ Σιφ, είναι διατεθειμένος να πάει μέχρι τέλους.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.