To Λαμία – ΠΑΟΚ μέσα από αριθμούς

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά και για τους αριθμολάτρες οι αριθμοί που ενώνουν τις δυο ομάδες ακολουθούν

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά και για τους αριθμολάτρες οι αριθμοί που ενώνουν τις δυο ομάδες ακολουθούν. Το στατιστικό πρίσμα της επικείμενης ποδοσφαιρικής συνάντησης μέσα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:
#Την περσινή σεζόν ήταν η πρώτη της Λαμίας στην πρώτη κατηγορία και φυσικά οι μοναδικές συναντήσεις στην ιστορία των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ στις 15 Οκτωβρίου 2017 επικράτησε με 4-0 της Λαμίας χάρη στα τέρματα των Λέοβατς (10′), Πρίγιοβιτς (24′), Πέλκα (50′) και Πρίγιοβιτς (88′), ενώ η αναμέτρηση στην Λαμία τελείωσε με 2-0 υπέρ του Δικεφάλου (56’ Πέλκας , 62’ Μαουρίσιο ).
#Ο Δημήτρης Πέλκας έχει σκοράρει και στις δύο αναμετρήσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ από την επίθεση της Λαμίας. Το συνολικό σκορ είναι στο 6-0, με τον Πρίγιοβιτς να έχει και εκείνος δύο γκολ, αλλά στο ίδιο ματς.
#Πριν από αυτό το παιχνίδι, οι αγώνες τους ήταν μόνο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά με απόσταση κατηγοριών μεταξύ των δύο ομάδων. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις έγινε με γηπεδούχο την Λαμία και ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1985, τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα.
#Για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1, στον αγώνα ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.
#Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, όταν η Λαμίαέγινε η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Σαράφη (48’) και Αποστολίδη (56’).
#Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν το πρώτο ματς για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.