Νίκη με ανατροπή, «μυρίζει» πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ (video)

Δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στον στόχο του ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στην Τούμπα, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με σκορ 2-1, πετυχαίνοντας την 7η σερί εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στον στόχο του ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στην Τούμπα, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με σκορ 2-1, πετυχαίνοντας την 7η σερί εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μία ομάδα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Ο «δικέφαλος» έμοιαζε πάντως εγκλωβισμένος από την καλή αμυντική λειτουργία των Θεσσαλών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει λίγες φάσεις μπροστά στην εστία του Κρίστινσον. Ο Ισλανδός τερματοφύλακας ήταν πολύ σταθερός όποτε χρειάστηκε.

Στο 20ο λεπτό απομάκρυνε την επικίνδυνη και δυνατή συρτή μπαλιά του Λημνιού από πλάγια μέσα στην περιοχή, 4 λεπτά αργότερα ήταν σε ετοιμότητα σε κεφαλιά του Κρέσπο, ενώ καλή στιγμή για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στο 28΄η δύσκολη κεφαλιά από πλάγια θέση του Ουάρντα που πέρασε άουτ. 

Η κόκκινη κάρτα του Καρανίκα, άλλαξε τις ισορροπίες

Στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια, η ΑΕΛ, ευτύχησε να προηγηθεί, όταν στο 36΄ο Καρανίκας έβγαλε μία ωραία σέντρα και ο Νούνιτς με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη. 5ο γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο αυτό για τον Σλοβένο επιθετικό. Πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ φέτος σε ματς στην Τούμπα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Πρίγιοβιτς μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καρανίκα και ο αρχηγός της ΑΕΛ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο παθών, έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο Κρίστινσον και με το γκολ αυτό ο Σέρβος επιθετικός έφτασε τα 50 με την φανέλα του ΠΑΟΚ και τα 13 φέτος σε 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Πρίγιοβιτς πανηγυρίζει το 1-1. 50ο γκολ για τον Σέρβο με τον ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός. Στο ξεκίνημα το σουτ του Βέρνμπλουμ πέρασε άουτ, στο 48΄επικίνδυνη σέντρα του Βιειρίνια κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στο 59ο λεπτό  ο Βαρέλα βρήκε τον Μάτος, εκείνος επιχείρησε να πλασάρει όμως δεν βρήκε στόχο μπροστά στον Κρίστινσον. 

Στο 66΄ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Άκπομ και Σάκχοφ. Οι δύο αλλαγές συνδυάστηκαν τρία λεπτά αργότερα με τον Σάκχοφ να επιχειρεί την μπαλιά-τρύπα και τον Άκπομ με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. 2-1 για τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. 

“Χρυσή” αλλαγή του Λουτσέσκου, ο Άκπομ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 71΄ο Μαουρίσιο έπιασε το δυνατό σουτ με τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ. Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Ισλανδός γκολκίπερ, αντέδρασε έξοχα και στο φάουλ του Μαουρίσιο στην εκπνοή του 90λεπτου. Η νίκη του ΠΑΟΚ με την τρίτη φετινή ανατροπή αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει από την Ξάνθηλ. Στο +7 από τον Ατρόμητο πλέον, στο +8 από τους «ερυθρόλευκους».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66′ Σάχοβ), Μαουρίτσιο, Λημνιός (81′ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66′ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (86′ Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας), Νούνιτς
  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.