Tα βραβεία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μάς ταξίδεψε, τόσο γεωγραφικά όσο και συναισθηματικά. Πώς αντιμετωπίζεις τον θάνατο ενός γονιού, ενός αδελφού, ενός φίλου; Τι κάνεις όταν είσαι στενοχωρημένος, θυμωμένος, απελπισμένος, παρεξηγημένος και αναζητάς απεγνωσμένα κάποιον ή κάτι; Οι νεαροί πρωταγωνιστές υποδύθηκαν ρόλους σε ποικίλα σενάρια από...

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μάς ταξίδεψε, τόσο γεωγραφικά όσο και συναισθηματικά. Πώς αντιμετωπίζεις τον θάνατο ενός γονιού, ενός αδελφού, ενός φίλου; Τι κάνεις όταν είσαι στενοχωρημένος, θυμωμένος, απελπισμένος, παρεξηγημένος και αναζητάς απεγνωσμένα κάποιον ή κάτι;

Οι νεαροί πρωταγωνιστές υποδύθηκαν ρόλους σε ποικίλα σενάρια από αυθεντικά ντοκιμαντέρ μέχρι τον μαγικό ρεαλισμό. Απολαύσαμε πολύ το κομμάτι της πραγματικής ζωής όσο και τη γεύση της μαγείας. Οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν σε αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια, φαίνονταν πολύ μεγάλες για να μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν. Αλλά η απώλεια συνοδευόταν σχεδόν πάντα από την ελπίδα.

Οι ταινίες αποτυπώνουν πειστικά τη δύναμη της φιλίας, της κατανόησης και της αγάπης. Ενθαρρύνουν το νεανικό κοινό να συνειδητοποιήσει τι θέλει, τι θέλει να γίνει, ανεξάρτητα από το τι λένε οι μεγάλοι και οι συνομήλικοί τους. Να μην παραιτούνται και να είναι ενεργοί. Γι’ αυτό γίνονται οι ταινίες, για να προκαλούν, να ενθαρρύνουν και να ψυχαγωγούν.

Ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη, τον Νίκο, τον Χρήστο, καθώς και την παθιασμένη και φιλόξενη ομάδα τους για την διοργάνωση. Δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους του Πύργου, της Αμαλιάδας και όλης της περιοχής να κάνουν μοναδικά ταξίδια σε όμορφους παράξενους και γεμάτους προκλήσεις κόσμους.
Προς την ομάδα: Παρακαλούμε να συνεχίσετε! Προς τους πολιτικούς: Παρακαλούμε να συνεχίσετε να τους στηρίζετε!

Τα Βραβεία
Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους
Σούπα Μόντο / Supa Modo, Likarion Wainaina, Kenya-Germany, 2018, 74’
Μπορεί μια ταινία για ένα κορίτσι που πεθαίνει να είναι γεμάτη ελπίδα και χιούμορ; Ναι, μπορεί! Αυτή η ταινία δείχνει με ευφυή τρόπο πως ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.