Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο του θανάτου της Poison Ivy

Το εξώφυλλο που διέρρευσε προοριζόταν για το "Heroes in Crisis" #7.Το ανολοκλήρωτο εξώφυλλο για το...

Το εξώφυλλο που διέρρευσε προοριζόταν για το “Heroes in Crisis” #7.

Το ανολοκλήρωτο εξώφυλλο για το “Heroes in Crisis” #7 της DC Comics, του καλλιτέχνη Clay Mann, διέρρευσε και ξεσήκωσε ένα κύμα αντιδράσεων από φανς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ‘εξοργισμένο’ κοινό προώθησε το tag #SavePoisionIvy προκειμένου να σώσει την αγαπημένη τους villain από την τραγική της μοίρα.

Λογικό, αφού το εν λόγω εξώφυλλο παρουσιάζει την Poison Ivy να κείτεται αιμόφυρτη και νεκρικά ακίνητη στο πάτωμα, ένα ακόμα θύμα του μυστηριώδη δολοφόνου που είναι υπεύθυνος για τις μαζικές δολοφονίες σούπερ-ηρώων της ιστορίας του “Heroes in Crisis”. Η εικόνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με ένα μέρος των φαν να προτρέχουν προς διάσωση της ηρωίδας και να ζητούν, μέσω της φωνής τους στα social media, από τη δημιουργική ομάδα του Mann και τον συγγραφέα Tom King να λυπηθούν τη ζωή της Poison Ivy, ενώ ο εκνευρισμός κάποιων άλλων πηγάζει από το ίδιο το σχέδιο και τη σεξουαλική απεικόνιση του νεκρού σώματος της villain.

Το IGN μίλησε με έναν υπάλληλο της DC που έχει γνώσεις επί του θέματος, ο οποίος δήλωσε πως η εικόνα που τέθηκε στο στόχαστρο του κοινού είναι στην πραγματικότητα ένα ημιτελές εξώφυλλο που ποτέ δεν του δόθηκε η τελική έγκριση και δεν προοριζόταν να δημοσιευθεί. Το πώς η εικόνα διέρρευσε βρίσκεται υπό διερεύνηση εκ μέρους της DC.

Μία νέα εκδοχή του ίδιου σχεδίου χρωματίστηκε από τον Mann, με σκοπό να αλλάξει ο τόνος της εικόνας και να γίνει πιο συμβατή με το περιεχόμενο του κόμικ, και θα χρησιμοποιηθεί για να διαφημιστεί το “Heroes in Crisis” #7 στον ερχόμενο εμπορικό κατάλογο, αν και θα σημειωθεί ως ‘Μη Τελικό Σχέδιο’ και μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο για το τελικό εξώφυλλο. Τις δύο εκδοχές του μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Unfinalized art for Heroes in Crisis #7 by Clay Mann. (Image Credit: DC Entertainment)
Το ημιτελές σχέδιο που διέρρευσε για το “Heroes in Crisis” #7, από τον Clay Mann.
Re-colored Heroes in Crisis #7 cover by Clay Mann. Not Final Art. (Image Credit: DC Entertainment)
Το επανα-χρωματισμένο εξώφυλλο για το “Heroes in Crisis” #7, από τον Clay Mann.

Το “Heroes in Crisis” είναι η θεματική σειρά περιορισμένων τευχών από τους King και Mann που ακολουθεί την κοινότητα των υπέρ-ηρώων της DC ενώ προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο μίας μαζικής δολοφονίας σούπερ-ηρώων. Παράλληλα, οι ήρωες εξερευνούν την εμπειρία της αγχώδους μετατραυματικής διαταραχής που έρχεται πακέτο με την καριέρα όσων πολεμούν ενάντια στο έγκλημα. Μέχρι στιγμής, ο εκλεπτυσμένος και σοβαρός τρόπος που χειρίζεται η σειρά τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς, δίνοντας έναν παραπάνω λόγο στις αντιδράσεις των φαν.

Ξεκινώντας με το τεύχος #2, στους αναγνώστες γνωστοποιήθηκε ο θάνατος της Poison Ivy, θύμα του μυστηριώδους δολοφόνου, αν και πολλοί δεν το είχαν μάθει μέχρι που η εικόνα κυκλοφόρησε στα social media. Το #SavePoisonIvy hashtag διαδόθηκε ταχύτατα και πολύ σύντομα το σχέδιο κατακρίθηκε για τη σεξουαλική απόδοση του πτώματος της Poison Ivy.

Ένας χρήστης στο Twitter με το όνομα @steponmepeggy απεύθυνε το παράπονο του στον King, λέγοντας ότι “αποδίδοντας μίας αλλόκοτη, μη μονογαμική, φεμινίστρια σε μία αποτροπιαστική στάση σαν αυτή είναι ξεκάθαρη νεκροφιλία. Η Ivy αντιμετωπίζεται συχνά σαν κούκλα του έρωτα από πολλούς καλλιτέχνες/συγγραφείς ούτως ή άλλως, και να αναπαρίσταται ο θάνατος της έτσι είναι αποκρουστικό”.

Ο χρήστης @aquadvddy έδειξε να εκτιμά περισσότερο τη σεναριογραφική κατεύθυνση της δημιουργικής ομάδας, αλλά διατηρεί την ίδια πεποίθηση όσον αφορά το σχέδιο. “Καταλαβαίνω γιατί σκοτώσατε την Poison Ivy. Διαφωνώ με τους λόγους σας, αλλά καταλαβαίνω γιατί το κάνετε και έχω τις δικές μου θεωρίες για το που θέλετε να καταλήξετε με αυτό. Αλλά πιστεύετε πως να αναπαριστάς μία νεκρή γυναίκα με αυτόν τον τρόπο είναι εντάξει;”

Ο χρήστης @aly_grift εμβάθυνε λίγο περισσότερο στην γενικότερη αντιμετώπιση των γυναικείων και αντρικών ηρώων στα κόμικ, θέτοντας σε σύγκριση τους θανάτους ηρώων όπως ο Captain America και ο Batman με το ημιτελές σχέδιο που προκάλεσε την αναταραχή.

Ο King έδωσε τη δική του απάντηση μέσω Twitter δηλώνοντας ότι, “Ένα ημιτελές εξώφυλλο για το ‘Heroes in Crisis’ 7 διέρρευσε προτού λάβει τη συνήθη έγκριση από τη DC. Δεν μου άρεσε το εξώφυλλο. Συζήτησα την κατάσταση με τη σύνταξη της DC η οποία συμφώνησε με την ένσταση μου. Το εξώφυλλο δεν θα χρησιμοποιηθεί. Σας ευχαριστώ”.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.