Ροπαλιά του “Ηρακλή” στον… “Αίαντα”! (video)

Ο «Ηρακλής», του Άλμελο νίκησε τον Άγιαξ με 1-0 χάρις το γκολ του Σύριου Μοχάμεντ Οσμάν στο 17ο λεπτό κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προοπτική διεκδίκησης του φετινού Ολλανδικού πρωταθλήματος για την ομάδα του Άμστερνταμ

Ο «ημίθεος» κέρδισε τον ήρωα της.. Ιλιάδας σε αυτή την Ολλανδικά ποδοσφαιρική εκδοχή της Ελληνικής μυθολογίας διότι αφενός οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως ήθελαν να επιβάλλουν τους όποιους όρους μπορούσαν, κι αφετέρου – και κυρίως αυτό – οι ποιοτικά ανώτεροι με βάση την αξία τους, φιλοξενούμενοι σε ελάχιστα σημεία έδειξαν ικανοί όχι μόνον στο να διεκδικήσουν αλλά ακόμα και να αντισταθούν στην πίεση των αντιπάλων τους!

Όπως σε κάθε ξακουστό «μύθο» έτσι και σ’ αυτή την κόντρα του «Ηρακλή» με τον «Αίαντα», οι οιωνοί φάνηκαν νωρίς έτσι ώστε να καταδείξουν την ιστορία.

Στο 5ο λεπτό ο έμπειρος κατά τα’ άλλα αμυντικός Μπλίντ έχασε την επαφή με το χώρο κι ο Κόνιγκς του πήρε την εσωτερική εντός περιοχή πέφτοντας στο χόρτο με την μπάλα στην κατοχή του.

Ο διαιτήτης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από εκεί όμως ο Κούβας δεν βρήκε… δίχτυα αφού ο γκολκίπερ Ομάνα, αρχικά, και το δοκάρι στην συνέχεια κράτησαν το μηδέν!


Η Χέρακλες συνέχιζε να πιέζει για να φτάσουμε στο 17ο λεπτό και σε μια φάση βγαλμένη από τα.. τοπικά πρωταθλήματα σε κάθε γωνιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ του Άγιαξ προσπαθώντας να απομακρύνει από το σημείο της μικρής περιοχής, «βρήκε» (!!) τον Οσμάν σε μια απόσταση 10-15 μέτρων. Αυτό παίρνοντας το «δώρο» απλά σταμάτησε σημαδεύοντας εύστοχα
!

Λογικά θα έπρεπε να περιμένουμε μια αντίδραση στη  συνέχεια από τον Άγιαξ. Το είδαμε σε λίγες περιπτώσεις.
Ένα – δύο σουτ δίχως στόχο ως το φινάλε του πρώτου μέρος και μια έντονη πίεση στην επανάληψη όπου οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες από όσους επέπλεαν του «ναυαγίου» του «Αίαντα» (Κρίστενσεν, Ζίγιεκ, Ντε Λιχτ) δεν έβρισκαν αντίκρισμα.


Άφαντος ο αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ Φράνκι Ντε Γιόνκ. Κακοί οι Σένε, Τάντιτς όπως και ο έμπειρος φορ Χούντελαρ ο οποίος μάλλον θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα την 100η συμμετοχή του με την φανέλα του Άγιαξ χάνοντας κατα κράτος όλες τις εναέριες μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς και τη “μονομαχία” – στην μοναδική φορά που τους ξέφυγε – απέναντι στον γκολκίπερ Μπλάσβιτς!

Σχεδόν μηδαμινές οι βοήθειες από τον πάγκο, κι όσους ήρθαν από εκεί στην επανάληψη.
Μάλιστα, στην παρατεταμένη ποδοσφαιρική «φλυαρία» των φιλοξενούμενων λίγο έλλειψε να προκύψει déjà vu στην εστία του Άγιαξ όταν ο Ονάνα με τον Μπλίντ ξαναχάθηκαν μέσα στη μεγάλη τους περιοχή αλλά ο Πέτερσεν δεν ευστόχησε από κοντινή απόσταση..


Το 1-0 έμεινε ως το τέλος
. Ο «Ηρακλής» του Άλμελο κατατρόπωσε τον «Αίαντα» για 2η συνεχόμενη σεζόν στο Πόλμαν στάντιουμ αφήνοντας την ομάδα του Άμστερνταμ στο πρόβλημα της διαχείρισης της αποψινής εμφάνισης ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ την ερχόμενη Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στην αγωνία για το αυριανό αποτέλεσμα της Αϊντχόφεν στην Ουτρέχτη καθώς με νίκη της PSV η διαφορά θα αυξηθεί στο -8 από την κορυφή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.