Το επόμενο στοίχημα του Μαρτίνς

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την οριοθέτηση των στόχων του Ολυμπιακού στις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις του και την προσέγγισή τους από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να νικήσει την ΑΕΚ την Κυριακή στο Φάληρο και την Ντιναμό την Πέμπτη στο Κίεβο. Το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. 

Το τρίποντο επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίχως άλλο το διακύβευμα της εισόδου στον προθάλαμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης είναι πολύ μεγάλο. 

Έπειτα, θα ακολουθήσει η ρεβάνς στο «παγωμένο» Κίεβο με την Ντιναμό. Εκεί, όπου θα χρειαστεί η νίκη για να προκριθεί η ομάδα του Πειραιά στους «16» του Europa League. Ισοπαλία με σκορ 1-1 την αφήνει εκτός Ευρώπης, ενώ το 2-2 οδηγεί τη ρεβάνς σε παράταση.

Αναμφίβολα, η διαχείριση των δύο κρίσιμων και συνάμα καθοριστικών αγώνων για το μέλλον του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Μαρτίνς. Όπως είχε πει εύστοχα πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από την αρχή της σεζόν η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να παίζει τελικούς.

Στην Τούμπα δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τροχιάς τίτλου. Τώρα, η εξασφάλιση της 2ης θέσης δεν είναι μικρή υπόθεση. Θα έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει το ρόστερ ο Πορτογάλος τεχνικός στις δύο επόμενες υποχρεώσεις, τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση από τα ματς σε Τούμπα και Φάληρο με ΠΑΟΚ και Ντιναμό αντίστοιχα.

Είναι βέβαιος πως την Κυριακή δε θα είναι έτοιμος ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς της Ουκρανίας. Εκεί, θα λείψει ο τιμωρημένος Καμαρά, με τον Μπουχαλάκη να φαντάζει ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του. Από ‘κει και έπειτα, η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα γίνουμε ξανά μάρτυρες εκτεταμένου rotation. 

Σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας, η ενδεκάδα του ματς με την Ντιναμό είχε πέντε αλλαγές (Τσιμίκας, Μεριά, Καμαρά, Ντίας και Χασάν αντί των Κούτρη, Τοροσίδη, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο). Άπαντες οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ, οφείλουν να είναι σε εγρήγορση. Το πώς θα αξιοποιηθούν από τον Μαρτίνς θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησής μας τα επόμενα 24ωρα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.