Με δύναμη από την Ουρουγουάη!

Δύο γκολ από τους Ουρουγουανούς κεντρικούς αμυντικούς της Ατλέτικο Μαδρίτης (Χιμένεθ, Γοδίν) έδωσαν στους "ροχιμπλάνκος¨ τη νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους και μαζί καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Δύο γκολ από τους Ουρουγουανούς κεντρικούς αμυντικούς της Ατλέτικο Μαδρίτης (Χιμένεθ, Γοδίν) έδωσαν στους “ροχιμπλάνκος¨ τη νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους και μαζί καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Για την Ατλέτικο ξεκινησε ο Όμπλακ κάτω από τα δοκάρια, Τόρες Μπελέν, Χιμένεθ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς στην άμυνα, Σαούλ, Παρτέι, Ροντρί Ερνάντεθ, Κόκε στη μεσαία γραμμή, Ντιέγκο Κόστα και Γκριζμάν στην επίθεση, στο 4-4-2 του «Τσόλο» Σιμεόνε. 

Για τη Γιουβέντους ο Αλέγκρι διάλεξε 4-2-3-1 με τον Σέζνι κάτω από τα δοκάρια, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο στην άμυνα, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουϊντί στη μεσαία γραμμή και Ντιμπάλα, Ρονάλντο και Μάντζουκιτς στην επίθεση.

O Πορτογάλος χλευάστηκε από τους οπαδούς της Ατλέτι, οι οποίοι του φώναξαν “πλήρωσε τους φόρους σου”, αναφερόμενοι στα μπλεξίματα του άλλοτε στράικερ της Ρεάλ με το νόμο στην Ισπανία. Η απάντηση του Ρονάλντο; Πέντε δάχτυλα, όσα και τα Champions League που έχει κατακτήσει! 


Ένταση, νεύρα και ευκαιρίες Γιούβε

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμενόταν. Ένταση, δυνατές μονομαχίες, πολλά νεύρα και μια κίτρινη κάρτα νωρίς (7΄) για τον Ντιέγκο Κόστα.

Ο Ρονάλντο απείλησε με εκτέλεση φάουλ στο 8΄ βλέποντας τον Όμπλακ να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπονούτσι έφτασε κοντά στο 0-1 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς, εντούτοις η μπάλα πέρασε άουτ. Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 14΄ με ένα μακρινό σουτ του Παρτεϊ, που μπλόκαρε άνετα ο Σέζνι. 

Εύθραυστη ισορροπία

Το ισορροπημένο πρώτο μέρος συνεχίστηκε. Ο Μάντζουκιτς έφτασε πιο ψηλά από τον Γοδίν στο 24΄ αλλά η πίεση του Ουρουγουανού ήταν αρκετή για να κάνει τον Κροάτη να αστοχήσει.

 Οι «ροχιμπλάνκος» ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Ντιέγκο Κόστα στην περιοχή στο 28΄, όμως το VAR έδειξε ότι η παράβαση ήταν οριακά εκτός και το φάουλ του Γκριζμάν στην κλειστή γωνία του Σέζνι δεν αιφνιδίασε τον Τσέχο. 

“Έσβησε” το ματς, χωρίς γκολ το ημίχρονο

Το “Μετροπολιτάνο” σειόταν βλέποντας τους γηπεδούχους να έχουν κλείσει την Γιουβέντους στο μισό γήπεδο για ένα περίπου ένα δεκάλεπτο (23΄ – 33΄), όμως οι Μαδριλένοι δεν κατάφερναν να μετατρέψουν την υπεροχή τους σε ευκαιρία. Η Γιουβέντους ισορρόπησε και είχε μάλιστα τη μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ως το φινάλε του ημιχρόνου, με ένα μακρινό σουτ του Ντιμπάλα στο 34΄ που μπλόκαρε ο Όμπλακ, παρά την αναπήδηση της μπάλας. 

“Καταιγίδα” η Ατλέτι, χωρίς όμως γκολ

Το πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους περιείχε την καλύτερη φάση του παιχνιδιού ως εκείνη τη στιγμή. Στο 50ο λεπτό ο Γκριζμάν κατέβασε στο χώρο του κέντρου και με ιδιοφυή κάθετη πάσα έδωσε τετ-α-τετ στον Ντιέγκο Κόστα, όμως ο Ισπανοβραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα άουτ σπαταλώντας ανεπανάληπτη ευκαιρία να βάλει μπροστά τους «ροχιμπλάνκος». 

Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γκριζμάν να βγει απέναντι στον Σέζνι! Ο Γάλλος επιθετικός δοκιμάσε να κρεμάσει τον Σέζνι που ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα, τόσο ώστε να τη στείλει στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Κιελίνι έδρασε γρήγορα και παραχώρησε κόρνερ. 

Στην απέναντι πλευρά, ο Ρονάλντο κατάφερε να πατήσει περιοχή στο 59΄, είδε όμως τον Γοδίν να βάζει την κόντρα την κατάλληλη στιγμή και να του στερεί ένα σουτ με εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ. 

Γκολ ο Μοράτα, αλλά ακύρωση μέσω VAR

Ένας “πρώην” της Γιούβε, ο Άλβαρο Μοράτα, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανός αξιοποίησε τη σέντρα του Φελίπε Λουίς στο 70΄ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όμως το VAR έδειξε πως είχε σπρώξει τον Κιελίνι για να πάρει καλύτερη θέση και έτσι το τέρμα ακυρώθηκε. 

Έκρηξη από την Ουρουγουαη! 

Το γκολ για την Ατλέτικο ήρθε τελικά από στημένη φάση. Στο 78΄ ο Λεμάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χιμένεθ έστειλε στο έδαφος τον Μπονούτσι στις μονομαχίες του κόρνερ, μετά την πρώτη κεφαλιά του Μοράτα η μπάλα βρήκε στον Ιταλό στόπερ και στρώθηκε στον Χιμένες, που σκόραρε εύκολα.

Ο Σιμεόνε πανηγύρισε προσβλητικά και μάλλον τον περιμένει τιμωρία: 

 Πριν ακόμα συνέλθει η “Κυρία”, η Ατλέτι χτυπούσε ξανά, πάλι από στημένη φάση, πάλι με Ουρουγουανό αμυντικό. Αυτή τη φορά ο Γοδίν εκμεταλλεύετηκε το ότι η Γιουβέντους δεν έδιωξε μακριά σε πρώτο χρόνο, πήρε το ριμπάουντ και με δύσκολο bicycle kick σκόραρε, με τη μπάλα να αλλάζει λίγο πορεία από την πλάτη του Ρονάλντο και να καταδικάζει τον Σέζνι!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, αφού ο Όμπλακ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μπερναρντέσκι στο 90΄, ο Ρονάλντο αστόχησε σε δύσκολη κεφαλιά στο 93΄ και η Γιούβε δεν είχε άλλο χρόνο. Το 2-0 δίνει καθαρό προβάδισμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για πρόκριση. 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Τόρες Μπελέν, Χιμένεθ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ, Παρτέι (61΄ Λεμάρ), Ροντρί Ερνάντεθ, Κόκε (67΄ Κορέα), Ντιέγκο Κόστα (58΄ Μοράτα),Γκριζμάν.
Γιουβέντους (Αλέγκιρ): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (73΄ Τσαν), Ματουϊντί (84΄ Κανσέλο), Ντιμπάλα (80΄ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.