Πιτίνο: “Πρέπει να μισώ τον Ολυμπιακό”

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στην αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των παικτών της Euroleague, υποστηρίζοντας πως αρκετοί από αυτούς θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στην αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των παικτών της Euroleague, υποστηρίζοντας πως αρκετοί από αυτούς θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ. Ο Αμερικανός τεχνικός του “τριφυλλιού” μίλησε στην ισπανική ιστοσελίδα “laprovincia.es”, με αφορμή την αναμέτρηση των “πράσινων” με την Γκραν Κανάρια. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τα Κανάρια Νησιά: “Στο παρελθόν έχω κοουτσάρει τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν εδώ. Τον Κάιλ Κούριτς, τον Χουάν Παλάσιος και τον Ντέιβιντ Πάτρικ. Μου έχουν μεταφέρει πολύ καλά λόγια για το νησί, για τον κόσμο του και το κλίμα…”.

Για τον Κάιλ Κούριτς: “Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. Όλοι εμείς οι φίλοι του μπάσκετ προσευχηθήκαμε για τον Κάιλ. Ήταν μια πολύ σκληρή διαδικασία. Περιμέναμε νέα για την πορεία της υγείας του. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των Κάρντιναλς, εμφανίστηκε σε μια από τις οθόνες του γηπέδου από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στέλνοντας μήνυμα για την κατάστασή του στους 20.000 ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στις εξέδρες! Ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή”.

Για τις διαφορές του ευρωπαϊκού στυλ μπάσκετ με το αμερικάνικο: “Το στιλ μπάσκετ στην EuroLeague είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που οι φίλαθλοι αποκαλούν μπάσκετμπολ. Αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Επίσης το παιχνίδι στην EuroLeague είναι πιο physical από ό,τι στο ΝΒΑ”.

Για την εμπειρία του στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό: “Εδώ πρέπει να είμαι διαφορετικός προπονητής. Στην Ευρώπη, ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχα συνηθίσει στις ΗΠΑ. Για μένα, ο Ολυμπιακόςείναι η ομάδα που πρέπει μισώ επειδή ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να τους κερδίζει (γέλια). Έχω προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα”.

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης και διανύει ακόμα την πρώτη χρονιά του. Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι οι καλοί παίκτες στην EuroLeague μπορούν να πετύχουν στο ΝΒΑ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου, μπορούν να απολαύσουν τον ανταγωνισμό”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.