Διασπάστε την “κλειστή” άμυνα

Ο Νίκος Κωστένογλου δοκίμασε 4-3-3 εν όψει του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο περιμένει να παίξει αμυντικά στο ΟΑΚΑ...

Τη Δευτέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά το Κυριακάτικο ρεπό. Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε και πάλι δοκιμή για την αρχική ενδεκάδα, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης τακτικής, δείχνοντας στους παίκτες του, ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο περιμένει να αμυνθούν οι Αρκάδες το προσεχές Σάββατο. Δηλαδή όσο γίνεται πιο “κλειστή” άμυνα, εμποδίζοντας τους “κιτρινόμαυρους” να κάνουν παιχνίδι.

Για το λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη άσκηση ο προπονητής του δικεφάλου έβαλε τη μία ομάδα να κάνει μόνο άμυνα, χωρίς οι ποδοσφαιριστές να χάνουν τις θέσεις τους, για να δυσκολεύουν όσο γίνεται περισσότερο το έργο των επιτιθέμενων. Με τους βασικούς έβαλε τους Κοντοέ – Δέλλα – Μανωλά – Καράμπελα στην άμυνα, τον Αντώνη Ρίκκα ως αμυντικό χαφ και μπροστά του τους Καφέ και Χοσέ Κάρλος. Τριάδα στην επίθεση με τους Λεονάρντο αριστερά, Σιαλμά δεξιά και Μπέλεκ στην κορυφή.

Με βάση τη συγκεκριμένη δοκιμή, ο Κωστένογλου δείχνει ότι θέλει να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, με δύο καλούς χειριστές της μπάλας μπροστά από τον αμυντικό χαφ και ταχύτητα στα άκρα της επίθεσης. Εννοείται ότι την Τετάρτη, όταν θα έχουν επιστρέψει και οι τρεις διεθνείς, θα μπορούν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις σκέψεις του Έλληνα τεχνικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.