Δίδυμο που… σκοτώνει (vid)

Λαβέτσι και Καβάνι "χόρεψαν" την άμυνα της Τσέλσι και οδήγησαν τη Νάπολι σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Λονδρέζους για τους "16" του Champions League.

Λαβέτσι και Καβάνι “χόρεψαν” την άμυνα της Τσέλσι και οδήγησαν τη Νάπολι σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Λονδρέζους για τους “16” του Champions League.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας υποχρεώθηκε σε μια γρήγορη αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Κόουλ στη θέση του Μποσίνγκβα, που αποχώρησε απ΄τον αγωνιστικό χώρο στο 12′ έχοντας υποστεί (πιθανότατα) θλάση. Στο 27′, ωστόσο, οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό λάθος του Καναβάρο.

Ο Ιταλός αμυντικός έκανε “τσαφ” στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, η οποία κατέληξε τελικά στον Μάτα, που με σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Σάνκτις. Το τέρμα που δέχθηκε η Νάπολι, της βγήκε τελικά σε… καλό.

Η χαρά των “μπλε” δεν κράτησε για πολύ, καθώς η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι άρχισε να ψάχνει άμεσα την ισοφάριση και δεν άργησε να δικαιωθεί. Ο Λαβέτσι με ένα πανέμορφο γκολ έξω από την περιοχή στο 39′ έφερε το ματς στα ίσα, με το γκολ του να δίνει… φτερά στους “παρτενοπέι”. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου μάλιστα, η Νάπολι έφτασε και στην ανατροπή.

Ο Καβάνι σκόραρε (εσκεμμένα) με τον… ώμο από τη μικρή περιοχή, βάζοντας “φωτιά” στο κατάμεστο “Σαν Πάολο” και αλλάζοντας εντυπωσιακά τα δεδομένα της αναμέτρησης. Με την έναρξη της επανάληψης, η Τσέλσι άρχισε να παίρνει χώρο, αλλά δεν είχε κλασικές ευκαιρίες στα καρέ του Ντε Σάνκτις.

Από την άλλη μεριά, ο Λαβέτσι συνέχιζε το προσωπικό του σόου, με αμέτρητα χιλιόμετρα, πολλές ντρίμπλες, αναστατώνοντας τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ. Στο 65′ από ασίστ του Καβάνι ο Αργεντίνος διαμόρφωσε με κοντινό σουτ το τελικό 3-1 και αύξησε τις πιθανότητες της ομάδας του ενόψει του επαναληπτικού στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Ο Λαβέτσι αντικαταστάθηκε στο 74′ απ’ τον Τζεμάιλι και γνώρισε την αποθέωση απ’ το κοινό του. Αντίθετα, η διπλή αλλαγή που έκανε ο Μπόας στο 70′, ρίχνοντας στη “μάχη” τους Λάμπαρντ και Εσιέν, έκανε πιο “σφιχτό” το κέντρο της Τσέλσι, αλλά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου στο επιθετικό κομμάτι. 

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Ζούνιγκα, Καναβάρο, Καμπανιάρο, Μάτζιο, Γκαργκάνο, Ινλέρ, Χάμσικ (82′ Πάντεφ), Καβάνι, Λαβέτσι (74′ Τζεμάιλι)

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κέιχιλ, Μποσίνγκβα (12′ Κόουλ), Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Μαλουντά (70′ Λάμπαρντ), Μεϊρέλες (70′ Εσιέν), Ραμίρες, Ντρογκμπά, Στάριτζ, Μάτα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.