Η απάντηση της ΕΠΟ στην Ομοσπονδία του Ιράν!

Με ανακοίνωση της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε για τις κατηγορίες από την Ομοσπονδία του Ιράν με αφορμή τη ματαίωση του φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων.
0
Νίκος Τζουάννης
01/06/2018 • 15:51
Aνακοίνωση της ΕΠΟ.
  • shares
Με ανακοίνωση της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε για τις κατηγορίες από την Ομοσπονδία του Ιράν με αφορμή τη ματαίωση του φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων. Η ΕΠΟ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπεγράφη καμία δεσμευτική σύμβαση και ότι το Ιράν πληροφορήθηκε έγκαιρα για τους λόγους που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

" H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:
 

Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.
Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.
Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους «ανωτέρας βίας» που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.
Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από «εκπροσωπούντες» την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.
Εν κατακλείδι: αν προκύπτει "ζημία" από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και –το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στη FIFA".
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/01/2019 • 07:45

Μεγάλα φαβορί απέναντι σε μικρές παγίδες!

Με κίνητρο και ποιοτική ανωτερότητα παίζουν απόψε για τη νίκη η Νόριτς, η Λιλ, η Μπεσικτάς, η Ρέϊντζερς, η Παλέρμο και η Γκενκ κόντρα σε ομάδες υποδεέστερες ποιοτικά αλλά σαφώς λιγότερο πιεσμένες ψυχολογικά