Battle Princess Madelyn Review

There is no truer ending than the grave.H Casual Bit Games πηγαίνει τα female protagonist games...

There is no truer ending than the grave.

H Casual Bit Games πηγαίνει τα female protagonist games ένα βήμα παρακάτω, εντάσσοντας άλλη μία γυναικεία φιγούρα σε ένα όχι και τόσο φιλόξενο περιβάλλον. Ο λόγος για την πριγκίπισσα Madelyn, που προκειμένου να σώσει το βασίλειό της και να εκδικηθεί όποιον είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Fritzy, του μικρού της σκύλου, αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει κάθε είδους τέρας που θα βρεθεί στο δρόμο της. Ταξιδεύοντας σε μακρινά, τρομακτικά μέρη, η Madelyn πολεμά με γενναιότητα για το χαμένο της φίλο και την επαναφορά της ηρεμίας και της ειρήνης.

Η ιστορία της Princess Madelyn ξεκινά έτσι απλά, σαν ιστορία. Ενώ η μικρή Maddi βρίσκεται στο κρεβάτι της και αναρρώνει παίζοντας Buildykraft δέχεται επίσκεψη από τον παππού της. Αν και η παρουσία του παππού της την κάνει χαρούμενη, αρχικά δε θέλει να αφήσει το παιχνίδι της, αφού βρίσκεται κοντά στο επόμενο level, όμως εκείνος την πείθει να ακούσει το παραμύθι που θέλει να της πει. Το παραμύθι αυτό πάει πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή βασιλιάδων, μάγων και ιπποτών και πρωταγωνίστρια είναι φυσικά η πριγκίπισσα Madelyn, συνονόματη και με τη μικρή.

Το βασίλειο στο οποίο ζει η πριγκίπισσα δέχεται επίθεση και εννοείται πως εκείνη δε μπορεί να μείνει αμέτοχη, αφού πρέπει να προστατεύσει τους υπηκόους της από τους μοχθηρούς εχθρούς. Θύμα αυτής της επίθεσης είναι και ο Fritzy, το κατοικίδιο και καλός φίλος της Madelyn. Μετά το χαμό του Fritzy η πριγκίπισσα πρέπει να κάνει μία νέα αρχή ώστε να επαναφέρει την ασφάλεια στο βασίλειό της, έτσι ξεκινά τις περιπέτειές της ενάντια στα μαγικά πλάσματα και τα τέρατα που ευθύνονται για την έναρξη του πολέμου, έχοντας πάντα στο πλευρό της το πνεύμα του Fritzy.

Όπως και η ιστορία της πριγκίπισσας, έτσι και το κομμάτι του gameplay, μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω. Πολλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού φαίνονται να είναι εμπνευσμένα από games, όπως τα Ghouls ‘n Ghosts και Ghosts ‘n Goblins. Όπλο της Madelyn είναι ένα spear που πετά από απόσταση στους αντιπάλους, οι οποίοι πεθαίνοντας πετούν σάκους με χρήματα ή χρήσιμα αντικείμενα. Αντιμετωπίζοντας διαφορετικούς εχθρούς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και σε άλλα όπλα όπως daggers ή τσεκούρια που χρησιμοποιούνται επίσης ως ranged weapons ή ακόμα και σπαθιά που χρησιμοποιούνται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μάχες σώμα με σώμα.

Επίσης, εκτός από τα νέα όπλα στα οποία αποκτάτε πρόσβαση, μπορείτε να βρείτε ακόμα και διαφορετικά είδη armor που έχουν και το δικό τους σετ επιθέσεων. Οι επιθέσεις παραμένουν ranged, όμως μπορεί να υπάρχει διαφορά στο power level ή σε λεπτομέρειες, όπως το μέγεθος των projectiles ανάλογα με το armor που φοράτε. Δυστυχώς μπορείτε να κουβαλάτε μόνο ένα weapon και να φοράτε ένα συγκεκριμένο armor set οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής εκτός αν πάρετε κάτι νέο σαν loot. Τα μόνα αντικείμενα που έχετε μόνιμα πάνω σας χωρίς να αλλάζουν όταν βρίσκετε κάτι νέο είναι όσα δίνουν τα boss battles και προσφέρουν συγκεκριμένες ικανότητες. Προχωρώντας στο παιχνίδι και συλλέγοντας χρήματα, αλλά και weapon ή armor shards μπορείτε να αναβαθμίσετε το όπλο και την πανοπλία σας.

Το Battle Princess Madelyn προσφέρει δύο εναλλακτικά game modes, το Arcade και το Story mode. Το Arcade είναι κατά κάποιο τρόπο το survival mode του παιχνιδιού, σκοπός είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού score έχοντας στη διάθεσή μας περιορισμένο αριθμό ζωών. Ο θάνατος σημαίνει επανέναρξη του Arcade και ακόμα μία προσπάθεια για περισσότερους πόντους. Θετικό είναι το γεγονός στο συγκεκριμένο game mode η εμφάνιση νέων όπλων ή πανοπλιών είναι πιο συχνή σε σχέση με το Story mode, με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο ευκολότερη η επιβίωσή μας.

Στο Story mode αναλύεται λίγο περισσότερο το σενάριο του παιχνιδιού. Εκεί υπάρχουν διάλογοι που εξηγούν κάποια πράγματα για την ιστορία αλλά και quests τα οποία πρέπει να εκπληρώσουμε για να συνεχίσουμε τις περιπέτειές μας. Επίσης προσφέρονται πολλά side quests, τα οποία συχνά μπορεί να σας βγάλουν από το δρόμο στον οποίο βρίσκεστε, όμως δεν αξίζουν πάντα τον κόπο, αφού το ενδιαφέρον αλλά και η ανταμοιβή από την ολοκλήρωσή τους είναι μικρή. Συνολικά το Story mode περιλαμβάνει δέκα διαφορετικές περιοχές με πέντε stages στην καθεμία και η διάρκειά του είναι ικανοποιητικότατη αφού εκτός από την έκταση των stages και η δυσκολία τους μπορεί να σας κρατήσει αρκετή ώρα εκεί.

Η Causal Bit Games αφηγείται την ιστορία της νέας της δημιουργίας μέσω ενός 2D κόσμου και pixel graphics, που είναι σίγουρα must για ένα indie game. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων παρουσιάζει ενδιαφέρον, ενώ εμείς συμπαθήσαμε ιδιαίτερα το φαντασματάκι του Fritzy. Μουσικά το παιχνίδι είναι άψογο. Το soundtrack ενσωματώνει όλο τo “epicness” που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα σύμπαν με ιππότες και τέρατα και μπορούμε να το απολαύσουμε, είτε με orchestral, είτε με arcade ήχο που επιλέγουμε από τις ρυθμίσεις. Τα sound effects θυμίζουν κλασικό arcade και συμπληρώνουν ωραία το ηχητικό κομμάτι του παιχνιδιού.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Hound Picked Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.