Αχτύπητος και με τα Ταταύλα ο Ολυμπιακός, κατακτά αήττητος τον τίτλο

Με το απόλυτο των επιτυχιών αναμένεται να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π..

Με το απόλυτο των επιτυχιών αναμένεται να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.. Μετά τη χτεσινή νίκη επί του Α.Σ. Πέρα Αθηνών, με την οποία εξασφάλισε ουσιαστικά την κορυφή, σήμερα το μεσημέρι κατέβαλλε με 4-1 και τον Α.Ο. Ταταύλα τη δεύτερη ομάδα, που μπορούσε να τον απειλήσει. Καθώς λοιπόν, απομένει απλά η μαθηματική επικύρωση για την πρωτιά (με μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια του τον Μάρτιο), με το 4 στα 4 στα ντέρμπι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και τα προγνωστικά, που τον ήθελαν φαβορί από την αρχή. Στις ειδήσεις της σημερινής θεαματικής αναμέτρησης οι σπουδαίες νίκες του Δημήτρη Παπαδημητρίου επί του Ένιο Μέντες και του Γιάννη Σγουρόπουλου επί του Γιάννη Βλοτινού! Στην Α2 ανδρών ο Άρης Νικαίας βγήκε νικητής σε ντέρμπι με το Π.Κ.Δ. Ταύρου κι έκανε ένα ακόμα βήμα για το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία ύστερα από 28 χρόνια! Αξιοσημείωτη ήταν η νίκη της Βόχας κόντρα στον 2ο της βαθμολογίας Α.Ο. Ελληνικού.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τα Ταταύλα για τη 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών μπορεί να μην είχε ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αρκούσε το υψηλό επίπεδο των αθλητών για να τραβήξει τα βλέμματα. Επιπλέον, οι Πειραιώτες ήθελαν να κρατήσουν το αήττητο, οι αντίπαλοί τους είχαν το κίνητρο να φτάσουν σε μεγάλη νίκη, έστω από πλευράς γοήτρου και αυτό έδινε το ξεχωριστό χρώμα. Τα Ταταύλα πήραν το προβάδισμα όταν ο Παπαδημητρίου με εξαιρετική απόδοση πέτυχε την ανατροπή εναντίον του Μέντες από 0-2 πίσω στα σετ. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής υποχρέωσε τον Πορτογάλο στη μοναδική ήττα του φέτος. Για τον Ολυμπιακό πάντως, δεν άλλαξε τίποτα από το απρόσμενο αποτέλεσμα, είχε συνολικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο κι έφτασε στο 4-1. Ο Παπαγεωργίου από τη θέση 1 του Ολυμπιακού ήταν ασυναγώνιστος και σήμερα, ο Ρηνιώτης με τον Μέντες απέδωσαν γι’ άλλη μια μέρα πολύ καλά στο διπλό και ο Σγουρόπουλος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο σε τέτοια ντέρμπι. Ο 16χρονος διεθνής λύγισε στα πέντε σετ και στην παράταση τον θρυλικό Βλοτινό, καλύτερο παίκτη της περσινής Α1 και ρέκορντμαν των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων στο απλό ανδρών! Στο 5ο σετ έχασε 4 ματς μπολ (10-7, 11-10), αλλά γενικά είχε την ψυχή και τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία και πέτυχε αυτή τη νίκη-παράσημο (ο τελευταίος πόντος κρίθηκε με «σόρι»)! Ο Σγουρόπουλος άφησε ένα ακόμα σημάδι ότι ήδη είναι αθλητής κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα και παράλληλα έχει τα φόντα να πετύχει νέες και μεγαλύτερες διακρίσεις στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός 1-4:
Δημήτρης Παπαδημητρίου-Ένιο Μέντες 3-2 (5-11, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7)
Στέφανος Μανουσώφ-Κώστας Παπαγεωργίου 0-3 (6-11, 3-11, 1-11)
Γιάννης Βλοτινός-Γιάννης Σγουρόπουλος 2-3 (11-8, 8-11, 11-9, 9-11, 12-14)
Βλοτινός/Παπαδημητρίου-Τάσος Ρηνιώτης/Μέντες 1-3 (11-4, 10-12, 10-12, 7-11)
Παπαδημητρίου-Παπαγεωργίου 0-3 (5-11, 6-11, 5-11)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ: «ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ»
«Την ανωτερότητα και την πληρότητα της ομάδας μας δείχνει η πρωτιά χωρίς ήττα σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα», είπε με έμφαση ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης και συμπλήρωσε: «Είδατε ότι και σήμερα η ομάδα ανταπεξήλθε μια χαρά και φτάσαμε σε μία ακόμα ευρεία νίκη, παρότι αρχίσαμε με ήττα του Μέντες, που ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και δεν είχε τις απαιτούμενες ομάδες, ενώ χρησιμοποίησα πρώτη φορά και 4ο αθλητή σε αυτά τα ντέρμπι. Στο ντεμπούτο του ανταποκρίθηκε θαυμάσια και ο Σγουρόπουλος και το σπουδαίο αποτέλεσμά του δείχνει πόσο «γεμάτη» είναι η ομάδα. Με τον Παπαγεωργίου να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Τον Μέντες να επιβεβαιώνει τη μεγάλη του κλάση προσπαθώντας μέχρι το τέλος, παρότι άρρωστος. Και βέβαια, τον γνωστό Ρηνιώτη να δείχνει την τεράστια αξία του. Έχουμε την πιο πλήρη ομάδα και θα την έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα γιατί ο Ρηνιώτης θα είναι πάντα ο αρχηγός μας και από πίσω θα έχουμε έτοιμους και 4ο και 5ο παίκτη, αυτούς που είδατε να προσφέρουν φέτος (σ.σ. Γιάννη Σγουρόπουλο και Γιώργο Σταματούρο). Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον τίτλο και θα ήθελα να τον αφιερώσω στον φίλο μου πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη».

ΒΛΟΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ: «ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥ, ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ»
Ο αγώνας του Σγουρόπουλου με τον Βλοτινό ήταν αυτός που τράβηξε την προσοχή όλων των φίλων του αθλήματος στο Σ.Ε.Φ.. Τσίγκλαγε και την… περιέργεια, αφού από τη μια υπήρχε ο σταθερά ανεβασμένος αθλητής, που με το σπαθί του κέρδισε και θέση στο επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και από την άλλη η αναλλοίωτη, παρά των πέρασμα των χρόνων, αξία ενός πολύ μεγάλου αθλητή. Γι’ αυτό τον λόγο η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε το αλάνθαστο κριτήριο του 44χρονου πρώην διεθνή αθλητή για το πώς είδε τον νεαρό πρωταθλητή σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση σε ντέρμπι κορυφαίου επιπέδου.

«Ο μικρός έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Είναι έτοιμος έχοντας δώσει και πολλούς αγώνες στο εξωτερικό και πρέπει να παίρνει ευκαιρίες σε όλα τα παιχνίδια σε όποια ομάδα και αν παίζει. Θα παρατηρούσα ότι θέλει λίγη περισσότερη δουλειά στην τεχνική. Ενώ μπορεί να παίξει δυνατά φεύγει πίσω και μετά το παιχνίδι του είναι μετέωρο. Είναι επιρρεπής σε αυτό και πρέπει να το δει», τόνισε αρχικά ο Βλοτινός και συνέχισε:  «Εγώ ήμουν σε κακή μέρα, δεν εκμεταλλεύτηκα κάποιες μπάλες, όμως ο Γιάννης έπαιξε καλά κι έδειξε ότι είναι εξελίξιμος. Είναι σταθερός, έχει το καλύτερο feeling από τα νέα παιδιά και καταλαβαίνει τις μπαλιές, όμως χρειάζεται να γίνει καλύτερος τεχνικά ειδικά στην υποδοχή στο ντράιβ και στις πρώτες μπαλιές. Δεν πατάει τόσο καλά στο ντράιβ στο σερβίς κι αν τον πιέσεις εκεί στις πρώτες μπαλιές δεν έχει πολλές επιλογές. Πρέπει να βελτιωθεί εκεί γιατί ανεβαίνει ηλικιακές κατηγορίες και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

Στο υπόλοιπο κομμάτι της αγωνιστικής έγινε «μάχη» μεταξύ της Φιλίας Ορεστιάδας και του Ο.Α. Χανίων. Η ομάδα της Βόρειας Ελλάδας πήρε οριακή νίκη με 4-3 κι έκανε κι άλλο βήμα για τη διασφάλιση της 4ης θέσης. Ο Γιάννης Γεωργαντάς (3-0 τον Κωνσταντίνο Λεμονή), ο Γιώργος Κανάσης (3-2 τον Σπύρο Κιούφη) και ο Ανέστης Καριοφυλλίδης (3-0 στο τέλος τον Λεμονή) σημείωσαν από μία νίκη στα ατομικά τους παιχνίδια και στο διπλό οι Καριοφυλλίδης/Κανάσης επικράτησαν με 3-1 των Μουτσάκη/Κιούφη. Από την πλευρά των Χανίων ο Κώστας Μουτσάκης κατέβαλλε με 3-0 τον Κανάση και τον Γεωργαντά, ενώ ο Κιούφης έκαμψε τον Καριοφυλλίδη με 3-2.

Στην Α2 οι πρωτοπόροι Άρης και Ελληνικό είχαν πολύ δύσκολο έργο σήμερα. Η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στον 2ο γύρο νικώντας 4-3 το Π.Κ.Δ. Ταύρου, η ομάδα του Ελληνικού όμως, γνώρισε την ήττα από την Ε.Α. Βόχας με 4-2 αν και προηγήθηκε 2-0! Ένα διήμερο πριν από το φινάλε ο Άρης είναι ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της 1ης θέσης. Το Ελληνικό δεν μπορεί πια να τον απειλήσει, αλλά τουλάχιστον βρίσκεται μία ανάσα από τα μπαράζ, παρά τη σημερινή ήττα. Κι αυτό γιατί έχει πλεονέκτημα απέναντι σε Π.Κ.Δ. Ταύρου και Ένωση Ποντίων Μελισσίων, που ισοβαθμούν στην 4η θέση. Πιθανότητες για την πρωτιά έχει μόνο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που την Κυριακή είχε πιο εύκολο έργο κόντρα στο Γυμνάσιο και είναι 1 βαθμό κάτω από τον κορυφή με τον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Άρη.    

Στη συνάντηση της Βόχας με το Ελληνικό η ομάδα της Κορινθίας χρησιμοποίησε τον Αλέκο Μητρόπουλο μόνο στο διπλό, ενώ οι Αθηναίοι είχαν στον πάγκο τον Ανδρέα Τσόπελα, που έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του παιχνιδιού Α.Ο. Ελληνικού-Ε.Α. Βόχας 2-4:
Ξάνθος Παναγόπουλος-Νίκος Σωτηρίου 3-2 (7-11, 11-7, 12-14, 11-6, 11-6)
Γιάννης Κορδούτης-Ανδρέας Παμβουξόγλου 3-0 (11-5, 11-8, 11-8)
Γιάννης Πετρόπουλος-Κώστας Κορδαλής 0-3 (6-11, 8-11, 9-11)
Παναγόπουλος/Πετρόπουλος-Αλέκος Μητρόπουλος/Σωτηρίου 1-3 (10-12, 11-7, 9-11, 6-11)
Παναγόπουλος-Παμβουξόγλου 1-3 (12-14, 9-11, 11-9, 10-12)
Πετρόπουλος-Σωτηρίου 0-3 (8-11, 5-11, 5-11)

Ο Άρης είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Μιχαηλίδη. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής πέτυχε δύο νίκες με 3-0 σετ (πρώτα απέναντι στον Γιάννη Ράμμο και στο φινάλε απέναντι στον Δημήτρη Μακρή), ενώ πανηγύρισε τη νίκη και στο διπλό με παρτενέρ τον Σταύρο Βρεττάκο (3-2 τους Αντωνιάδη/Ράμμο). Νίκη σημείωσε και ο Παναγιώτης Κούνουπας επί του Μακρή. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου είχε δύο θετικά αποτελέσματα από τον Βασίλη Αντωνιάδη (σε Βρεττάκο και Κούνουπα) κι ένα από Ράμμο (3-2 σετ τον Βρεττάκο στο 6ο στη σειρά ματς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
Στην Α1 ανδρών:
Α.Σ. Πρόοδος-Ίφιτος Πατρών          4-0    
Ο.Α. Χανίων-Φιλία Ορεστιάδας        3-4
Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός              1-4
Α.Σ. Πέρα-Άρης Βούλας                 4-0
Ρεπό έκανε ο Α.Ο. Πεύκης

Στην Α2 ανδρών:
Αετοί Πόλης-Ένωση Ποντίων           0-4
Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Γυμνάσιο     4-1
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Νικαίας           3-4
Α.Ο. Ελληνικού-Ε.Α. Βόχας            2-4
Ρεπό είχε ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 14 αγώνες)
ΟΜΑΔΑ                ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ολυμπιακός          26 (σε 13 ματς) 52-7
-. Πέρα Αθηνών        26                   50-12
3. Α.Ο. Ταταύλα         25                  50-17
4. Φιλία Ορεστιάδας   20 (σε 13 ματς)  30-34
-. Α.Σ. Πρόοδος        20  (σε 13 ματς)  31-29
6. Α.Ο. Πεύκης          17 (σε 13 ματς)  21-40
-. Ο.Α. Χανίων          17 (σε 13 ματς)  21-43
————————————————————–
8. Άρης Βούλας         15 (σε 13 ματς)   21-46
9. Ίφιτος Πατρών      14                      8-56
* Οι ομάδες, που θα βρεθούν στην 8η και την 9η θέση πάνε στα μπαράζ παραμονής
* Έχει πέσει στην Α2 ο Παναθηναϊκός Α.Ο., που δεν δηλώθηκε έγκαιρα στο πρωτάθλημα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 14 αγώνες)
ΟΜΑΔΑ                           ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Άρης Νικαίας                  25 (σε 13 ματς) 50-17
———————————————————————–
2. Ηρακλής Θ.                    24 (σε 13 ματς)  49-13
-. Α.Ο. Ελληνικού               24                  45-28
——————————————————————–
4. Πόντιοι Μελισσίων           22                 39-37
-. Π.Κ.Δ. Ταύρου                22                  40-34
6. Ε.Α. Βόχας                    19 (σε 13 ματς) 34-35
7. Α.Σ. Γυμνάσιο                 16 (σε 13 ματς) 25-46
8. Α.Ο. Ηράκλειο                 14 (σε 13 ματς) 13-49
———————————————————————–
-. Αετοί Πόλης                     14 (σε 13 ματς) 15-51
* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτόματα στην Α1
* Ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας πάνε στα μπαράζ ανόδου
* Η 9η ομάδα πέφτει κατηγορία, ενώ έχει υποβιβαστεί ήδη ο Α.Ο. Αμφιθέας, που δεν δήλωσε συμμετοχή

* Δεν αγωνίστηκε σήμερα στο γαλλικό όπεν η τραυματίας Έλλη Φίσερ. Έτσι, μαζί με την Ιωάννα Γερασιμάτου στο διπλό κορασίδων έχασαν άνευ αγώνα στον γύρο των «16» από τις κορασίδες Σλοβάκες Έμα Λαμπόσοβα/Ντάσα Σινκάροβα. Πολύ καλή παρουσία είχε η Γερασιμάτου στο ταμπλό της «παρηγοριάς» των κορασίδων και κατέκτησε την 3η θέση. Στον γύρο των «32» νίκησε με 3-0 σετ την Πορτογαλίδα Ξένια Μπετενκούρ, στη 16άδα τη Βελγίδα Εστελέ Ντουβιβιέ με 3-1 και στην 8άδα τη Γαλλίδα Τζίνα Ματιού με 3-2. Στα ημιτελικά συνάντησε μία άλλη αθλήτρια από το Βέλγιο, τη Γιάνα Μπερνάρ και λύγισε με 3-1 σετ (7-11, 11-2, 4-11, 11-13).

Η Πεχλιβανίδη είχε bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα έχασε από τη Γερμανίδα Λάουρα Τιφενμπρούνερ με 3-1, ενώ η Παπαδημητρίου κάμφθηκε στον 1ο γύρο με 3-1 σετ από την Πουν Γιατ από το Χονγκ Κονγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.