Τούμπα-ρε τη διαφορά (vid)

Νέο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος έδωσε ο Ολυμπιακός ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και μείωσε στους 2 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-0 χάρις στα γκολ του Αμπντούν στο 5' και του Μιραλάς στο 18ο λεπτό.

Νέο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος έδωσε ο Ολυμπιακός ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και μείωσε στους 2 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-0 χάρις στα γκολ του Αμπντούν στο 5′ και του Μιραλάς στο 18ο λεπτό. Πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ ύστερα από δυο μήνες(6/11/2012 με τον Αστέρα) και δέκα συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα. Με δέκα παίκτες από το 76′ ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Λάζαρ με απ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Ο Λάζλo Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Γλύκος τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρέσιτς. Στην άμυνα δεξιά ο Σταφυλίδης, αριστερά ο Λίνο και κεντρικό δίδυμο οι Κατσικάς  και Μαλεζάς. Ο Γκαρσία με τον Λαζάρ ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με το Φωτάκη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, το Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Γεωργιάδη αριστερά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος ξεκίνησε με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, το Μοδέστο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, το Μαρκάνο στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο κεντρικό δίδυμο. Ορμπάιθ και Μανιάτης σε ρόλο αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Μιραλάς αριστερά τον Αμντούν δεξια και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Χτύπησε από τα άκρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει το πρώτο γκολ μόλις στο 1ο λεπτό του παιχνιδιού αν ο Μιραλάς είχε σημαδέψει σωστά στο τετ α τετ με τον Κρέσιτς.
Οι ερυθρόλευκοι ξέροντας ότι με νίκη πλησίαζαν στους 2 βαθμούς τον Παναθηναϊκό έδειχναν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν το δώρο του Λεβαδειακού.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή.
Στο 5ο λεπτό ο Ιμπαγάσα με πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Κρέσιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει.
Ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε παράλληλα για τον Τζιμπούρ, ο Κατσικάς έβαλε την κόντρα και πρόλαβε την μπάλα αλλά ο Αμπντούν ο οποίος ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1 για τους ερυθρόλευκους.
Το γκολ αυτό φάνηκε να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού που συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και πίεζαν ψάχνοντας και το δεύτερο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει καθώς Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης έμοιαζαν αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα και έτσι οι ερυθρόλευκοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με το δεύτερο γκολ στο 18ο λεπτό.
Ο Μιραλάς πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και αριστερά, πέρασε όποιον παίκτη του ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του και με άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το 0-2.
Ο δικέφαλος έδειχνε να έχει πολλά προβλήματα και ειδικά από την δεξιά πλευρά της άμυνας του όπου ο Σταφυλίδης έδειχνε να μην πατάει καλά και τόσο ο Μιραλάς όσο και ο Τζιμπούρ που έβγαιναν από εκείνη την πλευρά να του δημιουργούν πολλά προβλήματα.
Ο ΠΑΟΚ οσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του εκμεταλλευόμενος και την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού και στο 29ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ που θα τον έβαζε και πάλι μέσα στο παιχνίδι, όμως το σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή προσέκρουσε στο δοκάρι του Μέγιερι.
Ο Μπόλονι που στο 10′ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Κατσικά να αποχωρεί τραυματίας και να περνάει στο ματς ο Μπαλάφας, στο 39′ υποχρεώθηκε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή.
Ο Αθανασιάδης δεν μπορούσε να συνεχίσει και έτσι ο Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι με τον Σαλπιγγίδη να πηγαίνει στην κορυφή και τον Φωτάκη στο δεξί άκρο. 

Με το υπέρ του 2-0 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας μικρύνει πολύ τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του και πιέζοντας από πολύ ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ προσπαθώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι έψαχναν την κόντρα επίθεση, έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο γκολ στο 54ο λεπτό, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε μόνο του τον Αμπντούν αλλά ο Κρέσιτς βγήκε γρήγορα και απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Αλγερινού.
Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με το σουτ του Ίβιτς μέσα από την περιοχή, μετά το λάθος του Μαρκάνο, το οποίο απέκρουσε ο Μέγιερι που ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 62ο λεπτό ο Ιμπαγάσα αποχώρησε τραυματίας και ο Βαλβέρδε ο ρίχνοντας στη θέση του Αργεντίνου τον Τοροσίδη, προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές.
Ο Μοδέστο ανέβηκε στη μεσαία γραμμή και έπαιζε μαζί με το Μανιάτη λίγο πιο μπροστά από τον Ορμπάιθ, ενώ ο Τοροσίδης έπαιξε στην γνώριμη για αυτόν θέση του δεξιού μπακ.

Όσο περνούσε η ώρα  η πίεση μεγάλωνε για τον ΠΑΟΚ που δείχνοντας ανήμπορος να αντιστρέψει την κατάσταση, οι ποδοσφαιριστές του κυριεύονταν από έντονο εκνευρισμό που αποτυπωνόταν στον αγωνιστικό χώρο με σκληρά μαρκαρίσματα. Ένα τέτοιο του Λάζαρ στο Μιραλάς στο 76ο λεπτό στοίχισε στο Ρουμάνο καθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Γιάχου αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες για την υπόλοιπη διάρκεια του ματς.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 87′ έφτασε για ακόμα μια φορά κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Ο Τζιμπούρ έσπασε ωραία στον Μοδέστο αλλά το σουτ που έπιασε ο Κορσικανός έφυγε πάνω από την εστία του Κρέσιτς.
Η νίκη του Ολυμπιακού έδωσε νέα τροπή στο πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες να μειώνουν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και να πηγαίνουν με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι της Παρασκευής με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.
Για τον ΠΑΟΚ η ήττα αυτή ήταν η πρώτη μετά από δέκα ματς, με το δικέφαλο να απογοητεύει και να προβληματίζει με την εμφάνιση του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δείτε τί δήλωσε ο Θανάσης Παπάζογλου στην κάμερα της NOVA πριν από την έναρξη της αναμέτρησης…

Γήπεδο: «Τούμπα»
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Ποντίκης, Γεωργιάδης
4ος: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Μαλεζάς, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Κατσικάς
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Αμπντούν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.