Πως ο Βασίλης έγινε Σπανούλης…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Βασίλη Σπανούλη και γιατί είναι ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής αυτή τη στιγμή.

3 φορες πρωταθλητής Ευρώπης, 6 ελληνικα πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 1 διηπειρωτικό, 1 χρυσό κι 1 χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ, 1 ασημένιο σε παγκόσμιο, πολλά χρήματα, ακομη περισσότερη δόξα, αλλά ο Βασίλης χθες απέδειξε για μια ακομη φορά γιατι εγινε ο Σπανούλης, ο κορυφαίος όλων. 

4 μερες πριν το ματς ορόσημο με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, με το ροζ φύλλο να είναι ήδη στις αποσκευές των πρωταθλητών, σ ένα παιχνιδι που ο Κόροιβος είχε μολις 7 παίχτες, με τη διαφορά στους 11 για τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης βουτάει στο παρκέ για να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να βγάλουν αιφνιδιασμό. Όταν ο αρχηγός έχει αυτή τη συμπεριφορά πως μπορεί να μην είναι ευτυχισμένος ο Σφαιρόπουλος; Πως μπορεί να μην αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρούς όχι μόνο του Ολυμπιακού; Πως μπορεί να μην εμπνεύσει όλους όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ; Ποιος απο τους υπόλοιπους μπορεί να διανοηθεί ότι θα κάνει κάτι λιγότερο απο εκείνον; Κι όλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Περιγράφοντας το χθεσινό ματς πραγματικα ένιωσα ευτυχής, γιατί κατάλαβα ότι περισσοτερο κι απο όσα αναφέρω στην πρώτη παράγραφο αυτό που μετράει για τον Βασίλη, αλλά και τους άλλους παίκτες αυτού του βεληνεκούς, ειναι η αγάπη για το άθλημα και η ανάγκη να υπερασπιστεί αυτό που λατρεύει. Ακολούθησε ακόμα μια βουτιά στο +18 για να σώσει μια μπάλα που κατέληξε σε αιφνιδιασμό για τον Ολυμπιακό. 

Αυτές οι εικόνες όπως και η άλλη με Σπανούλη-Βασιλόπουλο να πειράζει ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια του ματς, να  χαμογελούν ζητώντας την κόντρα σε άμυνα κι επίθεση, λες και ήταν οι 2 τους στο παραδοσιακό μονό στο γηπεδάκι της γειτονιάς, με γέμισαν ελπίδα ότι κάποια στιγμή ίσως βγάλουμε την οπαδική τσίμπλα που μας τυφλώνει και καταφέρουμε να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε, μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή ο,τιδήποτε άλλο. 

Δεν τρέφω φρούδες ελπίδες, ξέρω οτι τέτοιες εικόνες δεν πρόκειται να δούμε στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή στο Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά αφήστε με για λίγο έστω να ζω στο συννεφάκι μου…

ΥΓ. Αλήθεια αν δεν είχε όλους αυτούς τους σοβαρούς τραυματισμούς ο Βασιλόπουλος, που θα μπορούσε να φτάσει; Μιλάμε το παλικάρι ξέρει καντάρια μπάσκετ και φτιάχνει και τους υπόλοιπους με το πάθος, την ενέργεια και την ένταση που βγάζει σε κάθε ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.