Ο Μόντριτς βοσκός σε ηλικία 5 ετών! (video)

Ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει την Κροατία στην κορυφή του κόσμου την Κυριακή, σε ηλικία μόλις 5 ετών έβοσκε γίδες στο χωριό του!
Αρης Γεωργίου
14/07/2018 • 09:35
Ο Μόντριτς βοσκός σε ηλικία 5 ετών!
  • shares
Ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει την Κροατία στην κορυφή του κόσμου την Κυριακή, σε ηλικία μόλις 5 ετών έβοσκε γίδες στο χωριό του!

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Ο αρχηγός της Εθνικής Κροατίας, αυριανής φιναλίστ στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Γαλλία, αποτελεί τον πρωταγωνιστή ενός video που γυρίστηκε το 1990, ήρθε στην επιφάνεια το 2017 και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου μετά τα κατορθώματα του Μόντριτς στην Ρωσία.

Τα πλάνα τράβηκε ο Πάβλε Μπαλένοβιτς, πρώην μουσικός που γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις επιθέσεις λύκων σε κοπάδια και ανθρώπους στο βουνό Βέλεμπιτ, βόρεια της πόλης Ζαντάρ της τότε Γιουγκοσλαβίας. Στους νότιους πρόποδες του βουνού, στο μικρό χωριό Μόντριτσι, ζούσε μεταξύ άλλων η οικογένεια Μόντριτς.Ο μεγάλος γιός του Στίπε Μόντριτς και της συζύγου του Ραντόικα, ο μόλις 5 ετών τότε Λούκα, φαίνεται στα πλάνα να ...βάζει τις γίδες στο μαντρί φορώντας ένα μπλε μπουφάν.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 28 χρόνια μετά, αυτό το παιδάκι θα διεκδικούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο με την φανέλα και το περιβραχιόνιο μίας χώρας που ακόμα δεν υπήρχε ως ανεξάρτητο κράτος!

Λίγους μήνες μετά το γύρισμα των πλάνων στο βουνό, ο μικρός Λούκα και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό λόγω του πολέμου.

Ωστόσο το ταξίδι της ζωής και του ποδοσφαίρου, τον έφεραν σχεδόν τριάντα χρόνια μετά από τους πρόποδες του Βέλεμπιτ, ένα βήμα από την υψηλότερη κορυφή που υπάρχει στο ποδόσφαιρο...

Δείτε τον Μόντριτς βοσκό στο 2.30 του video:

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/09/2019 • 09:03