Αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες…

Την ατάκα της βραδιάς μετά τη λήξη στον τελικό του League Cup την είπε ο Αντρέι Σπίνου.

Την ατάκα της βραδιάς μετά τη λήξη στον τελικό του League Cup την είπε ο Αντρέι Σπίνου. “Αυτό που έγινε απόψε γίνεται μόνο στις ταινίες” είπε ο Ρουμάνος γίγαντας του Ολυμπιακού και όποιος έχει αντίθετη άποψη να …σηκώσει το χέρι του. Δεν έχει πραγματικά προηγούμενο – και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σπίνου – ο τρόπος που “κλέβει” ο Ολυμπιακός το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που χάνουν το ματς πιστεύω ότι πειράζει περισσότερο τους Θεσσαλονικείς γιατί ήξεραν ότι απέναντι τους είχαν μια ομάδα που είναι δομημένη σωστά και παρά το γεγονός ότι έχασε ένα βασικό της κρίκο (Όγκουρτσακ) βρήκε τις λύσεις για να μείνει στον τελικό ακόμη και όταν έχανε με 2-0 σετ. Αυτό όμως που γίνεται στο 14-10 είναι κάτι που γίνεται μια φορά στα δέκα χρόνια και βάλε.

Ανατροπές έχουν δει πολλές τα μάτια μας. Για παράδειγμα θυμηθείτε ένας ματς Άρης-ΠΑΟΚ στα Βασιλικά στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας όταν οι γηπεδούχοι έχασαν από 14-7 το πέμπτο σετ με τους φιλοξενούμενους να βομβαρδίζουν από το σερβίς με τον Ογιανσίβου. Επίσης υπάρχει ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού το 2010 στην Γλυφάδα όπου οι πράσινοι με εκπληκτικό Χατζηαντωνίου γυρίζουν σετ από 17-5. Αλλά ανατροπή σε τελικό από 14-10 αν θυμάστε εσείς να μου το πείτε να το θυμηθώ και εγώ. Ο τελικός δεν ήταν ποιοτικός αλλά ποιος …την ποιότητα όταν κρίνεται μια κούπα. Ο τελικός όμως ήταν ο πιο δραματικός που έχει γίνει από το 2010 και μετά το Κύπελλο στο Τροκαντερό. Τότε, για όσους θυμούνται, ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει την τελευταία κούπα στην ιστορία του με νίκη 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού, με το τελευταίο σετ να κρίνεται στους 18 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ, για να επιστρέψουμε, στον τελικό, χάνει το ματς από 14-10 για δύο τεράστια λάθη του κορυφαίου του παίκτη, Ρολάντο Σεπέδα. Ο Κουβανός “μπόμπερ”, η φιγούρα του οποίου στα αποδυτήρια συγκλονίζει (κλαίει σαν παιδάκι), πάτησε δύο φορές την γραμμή των τριών μέτρων, γραμμή για την οποία ο ΠΑΟΚ πριν την έναρξη των αγώνων έκανε δικαιολογημένα φασαρία επειδή ήταν στα 2.90 και όχι στα 3 μέτρα που ορίζουν οι κανονισμοί. Η γραμμή άλλαξε και έμελε να είναι αυτή που πάτησε ο Σεπέδα δις για να χάσει ο νταμπλούχος την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Ότι έγινε πάντως έγινε και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μέτρησαν τις δυνάμεις τους, έμαθαν πως τους χωρίζουν λεπτομέρειες και εκεί να είστε σίγουροι θα κριθούν και οι υπόλοιποι δύο τίτλοι. Οι νταμπλούχοι έδειξαν τρομερά ευάλωτοι στο φλότινγκ σέρβις (χωρίς δύναμη και ταχύτητα αλλά τακτικό) και από κει ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να φθάσει στην ανατροπή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.