Του κούνησε μαντήλι

Ο Μανώλης Παπαστεριανός ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει στη Skoda Ξάνθη τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού και να ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της ομάδας της Κομοτηνής για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει στη Skoda Ξάνθη τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού και να ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της ομάδας της Κομοτηνής για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ντέρμπι της Θράκης, αλλά πλήρωσαν ακριβά την επιθετική τους αδυναμία.

Ο Πανθρακικός αν και κυριάρχησε στο μεγαλύτερος διάστημα, δε σκόραρε ποτέ, όπως ποτέ ως τώρα δεν έχει… ματώσει τα δίχτυα στα Πηγάδια. Για την Ξάνθη ήταν η τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, που της αφήνει το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, κάτι πολύ δύσκολο, βέβαια, με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου, ο Ζαρόπουλος ήταν στην εστία και οι Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γουάλας από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Λουσέρο, Βασιλακάκης ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Ντιμιτρόφ, Νιέτο στις πτέρυγες και τον Ορφανίδη πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο.

Με παρόμοιο τρόπο παρέταξε την ομάδα του και ο Χατζηνικολάου, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου (δεξιά), Ποτουρίδη μπακ και τους Μπουγαΐδη, Μελίσση στόπερ. Τσιάρας, Ηλιάδης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Χαβίτο, Μπαϊκαρά, Χασομέρη να συνθέτουν την τριάδα που πλαισίωνε τον Ντιγκινί, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν κουνήθηκε… φύλλο
Το απόλυτο μηδέν κάλυψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στ απόδια τους, οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά.

Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, τελείωναν συνήθως με σουτ έξω από την περιοχή ή απ’ το όριό της, τα οποία δεν απείλησαν τον Ζαρόπουλο. Ποτέ ουσιαστικά δεν ένιωσε φόβο στην περιοχή του από την άλλη, ο Αθανασιάδης στα πρώτα 45′.

Άλλο ματς
Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενώ μετά τα μέσα αυτού το παιχνίδι πήρε… φωτιά και θύμισε ότι είναι ντέρμπι. Στο 51′ ο Ζαρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά μετά την κεφαλιά του Χασομέρη, ενώ για τον Πανθρακικό ήταν και η δεύτερη μεγάλη φάση.

Ο Χαβίτο στο 78′ σούταρε από πλεονεκτική θέση, ο Ζαρόπουλος απέκρουσε δύσκολα με το πόδι και ο Φωτάκης στη συνέχεια δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά από απόσταση αναπνοής. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ορφανίδης στα αντίπαλα καρέ, ανάγκασε με ωραίο σουτ τον Αθανασιάδη σε εξαιρετική επέμβαση.

Τραγικό λάθος
Στο 85′, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού όχι απλά δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, αλλά φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή έξοδό του, ο Παπαστεριανός, ο οποίος είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή, δε δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει την ιστορία του ντέρμπι της Θράκης.

Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας (80’ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (56’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (66’ Σκούρτης), Καπετάνος

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (56’ Χρήστου), Μπουγαΐδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Χαβίτο (88’ Ίγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (73’ Φωτάκης), Ντιγκινί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.