“O Παναθηναϊκός μένει Ευρωλίγκα’’

Ο Ζόρντι Μπερτομέου ήταν πολύ ξεκάθαρος όταν στο τραπέζι της κουβέντας έπεσε το καυτό ζήτημα της παραμονής του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου ήταν πολύ ξεκάθαρος όταν στο τραπέζι της κουβέντας έπεσε το καυτό ζήτημα της παραμονής του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. «Ο Παναθηναϊκός θα μείνει και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ισπανού στο ετήσιο μπρίφινγκ που είχε με επιλεγμένους δημοσιογράφους από ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Ευρώπης. Δεν ξεκαθάρισε σε κανένα σημείο της κουβέντας τους λόγους που τον κάνουν να μιλάει με τέτοια σιγουριά αλλά έγινε αντιληπτό ότι είπε όσα ακριβώς ήθελε να πει και όχι πιθανώς όσα ξέρει. «Δουλεύουμε με τον Παναθηναϊκό, και φέτος, για την επόμενη σεζόν, όπως ακριβώς δουλεύαμε και τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή. Ο ιδιοκτήτης του λόγω συγκεκριμένης συμπεριφοράς τιμωρήθηκε με μια σειρά από πειθαρχικές ποινές και δεν δικαιώθηκε ούτε στην προσφυγή του στο δικαστήριο της ΔΟΕ. Αυτό όμως αφορά ξεκάθαρα μια ατομική συμπεριφορά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει και το ίδιο είναι και οι 10 ομάδες που όπως και αυτός έχουν εγγυημένα συμβόλαια. Δεν έχουμε την παραμικρή επίσημη ένδειξη αυτή τη στιγμή για το αντίθετο και για την πιθανότητα να μην παίξει ο Παναθηναϊκός».

Στο σκέλος της ρήτρας των 10 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει για ομάδα που θέλει να φύγει από τη διοργάνωση διευκρίνισε.»Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα. Υπάρχει μια συμφωνία που υπέγραψαν πριν από μερικά χρόνια οι 11 ομάδες. Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο της Ευρωλίγκα και όχι κάποιος κανονισμός μας. Συμφώνησαν 11 ομάδες και μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός ότι αν κάποιος θελήσει να φύγει στο μέλλον θα πληρώσει ρήτρα 10 εκατομμυρίων ευρώ αν δεν τηρήσει το συμβόλαιο. Μιλάμε για ένα θεωρητικό σενάριο αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι οι άλλες 10 ομάδες θα κινηθούν δικαστικά εναντίον όποιου φύγει διεκδικώντας την αποζημίωση».

Όταν του επισημάναμε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το θέμα της παραμονής της ομάδας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες τόνισε: «Εγώ μιλάω με γεγονότα. Και τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Ο Μάνος (Παπαδόπουλος) είναι στο Βελιγράδι αυτές τις μέρες. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε μια πολύ ξεκάθαρη δήλωση. Όλα αυτά οδηγούν στη βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην Ευρωλίγκα».

Για το θέμα των διαιτησιών και των παραπόνων που έχουν πολλές ομάδες επεσήμανε: «Ολοι κάνουν λάθη. Εγώ, οι διαιτητές, οι προπονητές, οι παίκτες. Κάνουμε σκάουτινγκ με βίντεο κάθε αγώνα και τα αποτελέσματα τα μαθαίνει με τον ίδιο τρόπο (βίντεο) ο διαιτητής που έχει κάνει λάθη. Θέλουμε να μειώσουμε τα λάθη αλλά είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα είναι 100% σωστά τα σφυρίγματα των διαιτητών. Δουλειά μας είναι να προπονούμε τους διαιτητές για να αποφεύγουν όσα λάθη μπορούν».

Κατά τα λοιπά ο CEO της Ευρωλίγκα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν χωρίς όμως να βγάλει είδηση.

–          Δεν υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθούν στη διάρκεια των τηλεοπτικών μεταδόσεων μικρόφωνα στους πάγκους. «Είναι ένα θέμα που φέρνει σε δύσκολη θέση τους προπονητές και δεν το θέλουν. Έχουμε καλή συνεργασία μαζί τους και αυτό είναι το μοναδικό αίτημα που μας έχουν κάνει εδώ και 10 χρόνια».
–          Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γίνουν τα επόμενα χρόνια παιχνίδια της Ευρωλίγκα Σαββατοκύριακο. «Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στα εθνικά πρωταθλήματα, ούτε να αλλάξουμε τη σχέση ποιότητας-ποσότητας που έχουμε τώρα. Η επέκταση της λίγκας σε 18 ομάδες που θα ξεκινήσει το 2019 θα γίνει με δικό μας κόστος και όχι σε βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων. Θα έχουμε περισσότερες εβδομάδες με διπλούς αγώνες μεσοβδόμαδα αλλά όχι ματς το Σαββατοκύριακο. Ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τα επόμενα χρόνια». 
–          Προανήγγειλε την παρουσία της Μπάγερν Μονάχου τη νέα σεζόν αλλά όχι Γαλλικών ομάδων: «Η Μπάγερν είναι έτοιμη για την Ευρωλίγκα. Εάν κερδίσει το πρωτάθλημα Γερμανίας θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Οι Γαλλικές ομάδες κρίναμε ότι δεν είναι έτοιμες ακόμη. Θα τους δώσουμε ένα χρόνο περιθώριο και Γαλλική ομάδα θα μπει το 2019 στην Ευρωλίγκα.
–          Απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής ώρας των αγώνων ειδικά στα πλέι οφ ώστε να μην συμπίπτουν χρονικά μεταξύ τους. «Είναι θέμα των τοπικών τηλεοπτικών αγορών και το σεβόμαστε».
–          Για τη χρήση του instant replay: «Ξέρουμε ότι ορισμένοι διαιτητές κάνουν υπερβολική χρήση. Δεν θα αλλάξουμε κάτι γιατί δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ισορροπία που υπάρχει».
–          -Για την απόφαση της Μακάμπι να έχει δύο διαφορετικές ομάδες από τη νέα σεζόν σε Ισραήλ και Ευρωλίγκα. «Δεν το θεωρούμε ως πρώτο βήμα που θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Απλά, αποδεικνύει ότι επειδή έχει δυσκολέψει ο ανταγωνισμός κάποιες ομάδες θέλουν να έχουν πιο μεγάλο αριθμητικά ρόστερ».
–          Τέλος υπεραμύνθηκε της επιλογής της Βιτόρια ως τόπο διεξαγωγής του επόμενου φάιναλ φορ. «Είναι μια ομάδα που έχει κάνει πολλά πράγματα για τη διοργάνωση και είναι από την πρώτη στιγμή μαζί μας. Έχουν εμπειρία από διεξαγωγή μεγάλων αγώνων όπως οι τελικοί του Ισπανικού Κυπέλλου και ένα όμορφο γήπεδο 15.000 θέσεων. Δεν πάμε μόνο στις μεγάλες πρωτεύουσες των χωρών, μας ενδιαφέρουν και μικρότερες πόλεις». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.