Οι Φοίνικες Πάτρας πρώτευσαν στη Β΄Εθνική ανδρών Δυτικής Ελλάδας

Η Πολιτιστική Αθλητική Λέσχη Φοίνικες Πάτρας κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ Εθνική ανδρών Δυτικής Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Η Πολιτιστική Αθλητική Λέσχη Φοίνικες Πάτρας κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ Εθνική ανδρών Δυτικής Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. 

Τα περασμένο Σάββατο διεξήχθησαν στην Πάτρα οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κι εκεί οι Φοίνικες ολοκλήρωσαν αήττητοι την εξαιρετική πορεία τους δείχνοντας ξεκάθαρα την ανωτερότητά τους. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι στην πορεία των 18 αγώνων στηρίχτηκαν πολύ και σε μικρούς σε ηλικία αθλητές. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων και την 3η ο Α.Ο. Αχαΐας «Η Γαλήνη». Οι πρωταθλητές πήραν παράλληλα και την πρόκριση στα τελικά μπαράζ της Β’ Εθνικής, που θα γίνουν στην Αθήνα στις 9 και 10 Απριλίου και ο επόμενος στόχος τους είναι η άνοδος στην Α2 εθνική κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Δυτικής Ελλάδας πήραν μέρος 10 ομάδες και αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε δύο γύρους. Οι Φοίνικες έφτασαν στην κορυφή με το απόλυτο των επιτυχιών και 36 βαθμούς. Στη διάρκεια της διοργάνωσης χρησιμοποίησαν συνολικά 10 αθλητές, στα περισσότερα ματς αγωνίστηκαν με αθλητές μικρών ηλικιών (παμπαίδες, παίδες) κι αυτά είναι στοιχεία, που μαρτυρούν τη δυναμική της ομάδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι αθλητές, που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, είναι οι παμπαίδες Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Αλέξης Κωστακιώτης, οι παίδες Παναγιώτης Αδριανός, Θέμης Αδριανός, Δημήτρης Παναγιώτου, ο έφηβος Αργύρης Βασιλάγκος, ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, ενώ μικρή συμμετοχή είχαν οι έμπειροι Ανδρέας Τσεγγενές, Δημήτρης Νικολόπουλος και ο Κωνσταντίνος Πλέσσας. Το τεχνικό τιμ αποτελούν οι Δημήτρης Ντεμίρης, Θανάσης Τσοκανάς και Φίλιππος Φιλιππακόπουλος με τον τελευταίο να είναι παράλληλα κόουτς και αθλητής της ομάδας.

Οι Φοίνικες έχουν μεγάλες πιθανότητες να φτάσουν και στην προαγωγή στην Α2, διότι στα μπαράζ θα ενισχυθούν και με τον Βούλγαρο Πέτκο Γκαμπρόβσκι. Ο αθλητής της γειτονικής χώρας μαζί με τον πρώην διεθνή Τσεγγενέ και τον αριστερόχειρα Νικολόπουλο, ο οποίος έχει και εμπειρία από την Α1, αναμένεται να σχηματίσουν ακόμα πιο δυνατή τριάδα και από πίσω τους φυσικά θα είναι κι άλλοι αθλητές, που μπορούν να βοηθήσουν.

Τη 2η θέση του πρωταθλήματος κατέκτησε με 33 βαθμούς ο Λέων Κορινθίας, ο οποίος είναι  τα τελευταία χρόνια σταθερά σε υψηλό επίπεδο κι έχει να επιδείξει έργο και στις μικρές ηλικίες. Επιτυχία και για την πάντα υπολογίσιμη Γαλήνη, η οποία με 30 βαθμούς κατάφερε να πλασαριστεί στη τριάδα έχοντας απέναντί της πολύ δυνατούς αντιπάλους. Στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας υποβιβάστηκαν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο οι Φαέθων, Αιγαίο και ΑΕΚ Πατρών, οι οποίοι περιορίστηκαν στις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Θυμίζουμε ότι στην Α’ τοπική κατηγορία, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, την 1η θέση κατέκτησε ο Α.Ο. Φοίνικας Πατρών 2010, ενώ 2ος ήταν ο Αρίων Αμαλιάδας.

H τελική βαθμολογία στη Β’ Εθνική ανδρών Δυτικής Ελλάδας:

ΟΜΑΔΑ                                          ΒΑΘΜΟΙ

1.       ΠΑΛ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ                                     36
2.       ΟΕΑ ΛΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                       33
3.       ΑΟ ΓΑΛΗΝΗ                                                            30
4.       ΑΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                                                28
5.       ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ                                 28
6.       ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ                                     26
7.       ΑΟ ΠΑΓΩΝΑ                                                            25
8.       ΑΕΚ ΠΑΤΡΩΝ                                                          24
9.       ΑΙΓΑΙΟ ΕΑ                                                                21
10.   ΦΑΕΘΩΝ ΑΟ                                                          19


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.