Ίβιτς: «Ο Σαββίδης γνωρίζει τους λόγους που αποχώρησα»

Ο Βλάνταν Ίβιτς ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αποφάσισε να μιλήσει για αυτή του την απόφαση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αποφάσισε να μιλήσει για αυτή του την απόφαση. 

Ο Σέρβος τεχνικός παραχώρησε μια συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη, το Κύπελλο που κατέκτησε με τους ασπρόμαυρους, αλλά και για τον τραυματισμό του στη Λεωφόρο. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Metrosport»:

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ: «Ένα χρόνο δεν μιλούσα, δεν είπα τίποτα γιατί σεβάστηκα την ομάδα και τον κόσμο. Όλους. Ήμουν στον ΠΑΟΚ αρκετά χρόνια ως παίκτης και στο τέλος ως προπονητής. Τον λόγο για τον οποίο έφυγα τον ξέρει αυτός που πρέπει να τον γνωρίζει. Το τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι υπήρχαν κάποια εσωτερικά προβλήματα μέσα στην ομάδα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Όπως είπα όμως, αυτός που πρέπει να ξέρει τους λόγους, τους γνωρίζει».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στον πάγκο του δικεφάλου:
«Η δουλειά είναι τέτοια που δεν μπορείς να ξέρεις πού θα πας και πού θα καταλήξεις. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Από τον ΠΑΟΚ έφυγα όχι σαν εχθρός, αλλά σαν φίλος. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα απ’ όσα έχω κάνει. Τόσο όταν ήμουν παίκτης, όσο και τώρα που είμαι προπονητής κάθε μέρα προσπαθούσα και προσπαθώ να κάνω το καλό για την ομάδα. Από πουθενά δεν έχω φύγει σαν εχθρός, από όσες ομάδες πέρασα με καμία δεν είχα προβλήματα. Αν επιστρέψω ή όχι, αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, θα το δείξει ο χρόνος…».

Αν έχει επικοινωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη από την μέρα που έφυγε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει με τον κ. Σαββίδη. Η τελευταία φορά ήταν πριν από έναν χρόνο, δεν έχουμε μιλήσει από τότε».

Για τον αν ένιωσε την επιθυμία να μιλήσει μαζί του: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε και ζητάνε. Δεν έχω ζητήσει κάτι, ποτέ και από κανέναν στη ζωή μου. Δούλεψα στην ομάδα 1,5 χρόνο. Το τι πρόσφερα και τι δεν πρόσφερα είναι πλέον ιστορία. Υπάρχουν πολλοί που όταν φεύγουν χτυπάνε πόρτες, ζητάνε… Δεν είμαι από αυτούς. Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω ποτέ. Έχω φύγει από την ομάδα σαν φίλος και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Αυτό που με ενόχλησε, το ξέρει ο ίδιος και δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Τόσο στον κ. Σαββίδη, όσο και στους παίκτες και τον κόσμο».

Για τον τραυματισμό του στη Λεωφόρο και αν υπάρχουν ομοιότητες με αυτόν του Γκαρθία:
«Δεν θέλω να συγκρίνω τον τραυματισμό μου με αυτόν του Γκαρθία. Όχι ότι δεν είναι για σύγκριση. Χτυπήθηκε κι αυτός, χτυπήθηκα κι εγώ και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει όπως θέλει. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Όλοι είδαν τι έγινε. Μακάρι να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, όχι μόνο σε μένα, σε κανέναν άλλο. Να σας πω και κάτι ακόμη; Υπάρχουν οικογένειες και παιδιά που τα βλέπουν αυτά. Και εγώ έχω δύο παιδιά και ευτυχώς δεν είδαν το συμβάν εκείνη τη στιγμή. Βάλτε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση και σκεφτείτε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη δουλειά σας. Το ξαναλέω: Μακάρι να μη συμβούν ξανά σε κανένα γήπεδο και σε κανέναν συνάδελφο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, το Κυπέλλου και τη διαιτησία: «Δεν θέλω να σχολιάζω τη διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου ήταν κατά πολύ ανώτερος της ΑΕΚ, δίκαια κέρδισε και θα μπορούσε να το κάνει με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ. Ήταν δίκαιη και άνετη επικράτηση. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στον πρώτο γύρο έχασε αρκετούς πόνους που μπορούσε να πάρει γιατί δεν έπαιζε και στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα έκανε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, κέρδισε όλα τα ματς εκτός από ένα. Σίγουρα υπάρχει πίκρα για τον τρόπο που χάθηκε το πρωτάθλημα. Πήρε όμως ένα τρόπαιο που έχει μεγάλη σημασία για όλους όσοι αγαπάνε την ομάδα και τον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει συνηθίσει να παίρνει δύο συνεχόμενα τρόπαια. Έχει άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, πριν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ, είναι έμπειρος, ξέρει που βρίσκεται. Ήθελα να τον φέρω κι εγώ στην ομάδα το καλοκαίρι (σ.σ. 2016) και τον Ιανουάριο, όταν υπήρχε ενδιαφέρον. Είχα πει στους ανθρώπους της ομάδας “αν μπορείτε, φέρτε τον”, αλλά δεν μπορούσε να γίνει τότε η μεταγραφή για λόγους που δεν μπορώ να αναλύσω. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, το είδατε σε αρκετά παιχνίδια και ειδικά στον τελικό που το πήρε πάνω του. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου δημιουργήσει κάτι καλό. Είναι μία καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ και δεν είναι η μοναδική φέτος. Με την οικονομική άνεση που έδειξε η ομάδα, έφερε παίκτες με πολύ καλά συμβόλαια, κάτι που δεν είχαμε τον πρώτο χρόνο. Αυτοί οι παίκτες κάνουν τη διαφορά κι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Λούμπος Μίχελ:
«Μέσα σε δύο χρόνια μετράει δύο τρόπαια. Είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς διευθυντές που είχε τα τελευταία 20-30 χρόνια ο ΠΑΟΚ. Είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε προς το καλό τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την ομάδα. Είναι ο μοναδικός με τον οποίο μπορούσα να συζητήσω για ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη μου, ο μοναδικός απ’ όλη τη διοίκηση που είναι ικανός να βοηθήσει -και το έχει κάνει ως τώρα- την οικογένεια που κάνει την επένδυση στην ομάδα. Ο μοναδικός που μπορεί να τη βοηθήσει πραγματικά. Και το λέω όχι γιατί είναι φίλος μου, δεν τον έχω φίλο εκεί. Μην μπερδευτεί κανείς. Τον γνώρισα στον ΠΑΟΚ, δεν ήμασταν φίλοι. Κι από τότε που έφυγα, σε έναν χρόνο, μπορεί να τον έχω πετύχει μία-δύο φορές. Πρέπει όμως να πούμε τα πράγματα όπως έχουν, τουλάχιστον κατά την άποψή μου».

Για το Κύπελλο που κατέκτησε εκείνος με τον ΠΑΟΚ:
«Δείτε ξεχωριστά τους τελικούς της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και θυμηθείτε τι έχει γίνει. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι ο Ενρίκε δεν ήταν οφσάιντ. Ναι, ήταν, αλλά αυτοί που επιμένουν σε αυτό δεν λένε ότι τρία δευτερόλεπτα πριν υπήρχε καθαρό πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον παίκτη της ΑΕΚ. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, ο καθένας και σε αυτή την περίπτωση να βγάλει τα συμπεράσματά του. Φέτος είδαμε ότι υπήρξε μία καταπληκτική διαιτησία, ένας διαιτητής που από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήταν πολύ καλός και δεν μπορεί να έχει παράπονο κανένας με ό,τι έγινε στο ΟΑΚΑ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.