Σκόνδρας: “Βρισκόμαστε μέσα στους στόχους”

Για το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ με τον Ατρόμητος, αλλά και για την κλήση του στην Εθνική ομάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σκόνδρας.

Για το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ με τον Ατρόμητος, αλλά και για την κλήση του στην Εθνική ομάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σκόνδρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Θεωρείς εφικτό να καταφέρει η ομάδα να κερδίσει μια θέση στα Play Offs και παράλληλα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου;
 
«Έχουμε καλή ομάδα και βρισκόμαστε μέσα στους στόχους. Κάναμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και αν συνεχίσουμε έτσι στο δεύτερο γύρο τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να μπούμε στα πλέι-οφ. Όσον αφορά το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
 
Βλέπεις κάποια εξέλιξη στην απόδοσή σου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά; Και αν ναι, σε ποιο τομέα πιστεύεις ότι έχεις βελτιωθεί;
 
«Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια σου είναι επόμενο να βλέπεις εξέλιξη και σε εμένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής μου είναι πολύ σημαντική γιατί νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι γίνομαι πιο έμπειρος κι επιπλέον είμαι πιο ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια».
 
Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;
 
«Τον αφιερώνω αποκλειστικά στη γυναίκα μου Μαρία και στο γιο μου που είναι 7 μηνών».
 
Ποιό θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά σου; Κάνεις κάτι συγκεκριμένο στις προπονήσεις για να το βελτιώσεις;
 
«Νομίζω οι σέντρες και προσπαθώ μέσα από τις προπονήσεις να γίνω καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα».
 
Την περσινή περίοδο αγωνίστηκες για 870 λεπτά (12 αγώνες) με τη φανέλα του Ατρόμητου. Φέτος σε μόλις 11 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα σου έχεις αγωνιστεί 1043 λεπτά. Θεωρείς ότι οι προσπάθεια και ο κόπος σου έχουν αρχίσει να ανταμείβονται;
 
«Όλα αυτό το διάστημα των 2,5 χρόνων που έχουμε προπονητή τον κύριο Δώνη δουλεύω σκληρά και σίγουρα βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται. Πέρσι πήρα περισσότερα παιχνίδια στο Β’ γύρο και φέτος ο προπονητής με όρισε αρχηγό της ομάδας κάτι που σημαίνει ότι μου δείχνει εμπιστοσύνη. Δεν κάθομαι όμως πάνω σε αυτά. Συνεχίζω τη δουλειά για να τον δικαιώσω ακόμη περισσότερο».
 
Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν σου ανακοίνωσαν ότι ο κ. Σάντος σε έχει καλέσει στην εθνική Ελλάδας;
 
«Τρελάθηκα!. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, Μετά με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Φύσσας για να μου πει τι ώρα πρέπει να είμαι στην συγκέντρωση και άρχισα να το συνειδητοποιώ. Μετά άρχισα να παίρνω τηλέφωνο τη γυναίκα μου και τους δικούς ανθρώπους. Πετούσα στα σύννεφα από τη χαρά».
 
Μετά την κλήρωση για τους ομίλους του Euro 2012, θεωρείς ότι η εθνική μας έχει ελπίδες για την πρόκριση;
 
«Φυσικά και έχουμε ελπίδες. Φθάνει να προετοιμαστούμε σωστά και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σαν τελικό».
 
Θεωρείς ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένα κίνητρο, ώστε μέσα από τις εμφανίσεις σου με την φανέλα του Ατρόμητου να καταφέρεις να βρεθείς στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας;
 
«Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να είμαι καλός και χρήσιμος για την ομάδα μου. Κάθε παίκτη όμως τον ενδιαφέρει η Εθνική και αποτελεί μεγάλη τιμή η κλήση του στη γαλανόλευκη. Θα έχω λοιπόν το μυαλό μου ότι άμα είμαι καλός με τον Ατρόμητο μπορεί να κληθώ και στην Εθνική γιατί ο κύριος Σάντος έχει δείξει ότι οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους τους παίκτες ανεξάρτητα σε ποια ομάδα αγωνίζονται».
 
Ποιόν ποδοσφαιριστή από τη Super League και ποιόν από κάποιο κορυφαίο πρωτάθλημα θα ήθελες για συμπαίκτες σου και γιατί;
 
«Από την Ελλάδα, τον έχω συμπαίκτη και είναι ο Κώστας Μήτρογλου τον οποίο θεωρώ κορυφαίο επιθετικό στην Ελλάδα. Από το εξωτερικό διαλέγω τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς γιατί μου αρέσει το στυλ του, είναι πραγματικός αρχηγός και γιατί είναι ο κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο κατά τη γνώμη μου».
 
Έχεις καταφέρει να πάρεις το περιβραχιόνιο του αρχηγού αν και μόλις 21 ετών. Σίγουρα είναι μια τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Σε γεμίζει όμως με άγχος, ώστε να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου;
 
«Για ένα νέο παιδί όπως εγώ στα 21 χρόνια είναι λογικό να υπάρχει άγχος άμα φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η θέση αυτή έχει ευθύνες αλλά δεν με φοβίζει. Αντίθετα μου αρέσει να αναλαμβάνω ευθύνες».
 
Ποια θεωρείς ότι είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;
 
«Δεν είναι μια αλλά δύο. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ατρόμητος -ΑΕΚ έστω με όσα τραγικά συνέβησαν είναι μεγάλη στιγμή για μένα όπως και η κλήση μου στην Εθνική ομάδα».
 
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο εξωτερικό; Ή είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό;
 
«Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε γι’ αυτά. Είμαι σε ένα πολύ υγιές σωματείο που προσφέρει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές και δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Στο μέλλον, ναι θα σκεφθώ την προοπτική να φύγω στην Ευρώπη».
 
Το 2005, σε ηλικία 15 ετών έκανες το μεγάλο βήμα και από τον Ασκληπιό Τρικάλων, έφτασες στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο. Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση για εσένα και την οικογένειά σου;
 
«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Άφησα πίσω την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Πήγα σε ένα νέο περιβάλλον, άλλαξα φίλους και συνήθειες. Γρήγορα όμως ο Ατρόμητος έγινε η οικογένεια μου. Οι άνθρωποι του με αγκάλιασαν και δεν με έκαναν να νιώσω ποτέ ότι είμαι μόνος,. Σύντομα τα ξεπέρασα όλα και τα πράγματα πήραν για εμένα το δρόμο τους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.