Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό


Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μηχανικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακύρωσαν και τροποποίησαν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου οι απεργοί έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές κατέθεσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στην Βουλή και στα κόμματα.

Στην απεργία συμμετείχε και η ΕΣΗΕΑ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Σταμάτης Νικολόπουλος, δήλωσε ότι “η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην σημερινή απεργία για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ό,τι απορρέει από αυτό, που είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Θεωρούμε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις γιατί μας αφορά όλους και ότι δεν υπάρχουν συντεχνιακά αιτήματα. Θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλους”.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα συμμετείχε και το ΠΑΜΕ με ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας εκπαιδευτικών, εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Κρατική Διοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και Φοιτητικών Συλλόγων. Παράλληλα, συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Λαμπρινή Χριστόγιαννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ κάλεσε όλες και όλους με ανακοίνωσή του, να προετοιμαστούν για να ενωθεί το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου και ο κλάδος με την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους και τις γυναίκες, “στον αγώνα ενάντια στα νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και κουαρτέτο”, όπως τονίζει.

Ανέφερε ακόμη πως “τα γνωστά συντεχνιακά αιτήματα επιχειρούν να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, να υποσκάψουν την ενότητα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, να εκφυλίσουν κάθε έννοια αγωνιστικής κινητοποίησης”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), ο οποίος συμμετείχε με το μπλοκ της ΛΑΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε πως το πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, με περικοπή των συντάξεων και νέους φόρους, θα είναι πολύ χειρότερο και βαρύτερο από τα αρχικά σχέδια και κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο και τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, “τα σχέδια ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης και μνημονιακών κομμάτων δεν θα περάσουν. Αυτά τα μέτρα, μαζί με τα μνημόνια, θα ανατραπούν από μεγάλους εργατικούς λαϊκούς αγώνες”.

Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε πως “είναι τραγωδία για τη χώρα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ακολουθεί μια πορεία όλο και μεγαλύτερης υποτέλειας, παράδοσης και υποδούλωσης στους δημίους του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη “γλώσσα” που έβγαλε στο ΔΝΤ, γρήγορα έβαλε την “ουρά στα σκέλια” και υποταγμένος είναι έτοιμος να αποδεχθεί ό,τι πιο εξουθενωτικό του ζητήσουν”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.