«Δεν θα την πατήσουμε, όπως πριν δύο χρόνια!»

"Διαβασμένη" από το προ διετίας πάθημά της παίζει σε λίγες ώρες η εθνική Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ. Πριν δύο χρόνια οι ¨τρικολόρ"¨έχασαν στον τελικό του Euro 2016 καθώς τότε είχαν πιστέψει πως η "δουλειά" είχε τελειώσει από τα ημιτελικά.

Ένας από τους εννέα Γάλλους διεθνείς που βιώνουν μια ακόμα πρόκληση – μεγαλύτερου βεληνεκούς τώρα – συμμετέχοντας στον τελικό του Μουντιάλ, δύο χρόνια μετά τον τελικό του Euro 2016, o  Πολ Πογκμπά ξεκαθαρίζει πως ναι μεν η Γαλλία μπορεί να θεωρείται από πολλούς ως το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως από τη συμμετοχή στον τελικό μέχρι την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου απέχει όπως λέει πάρα πολύς δρόμος!

Μάλιστα, ο άσσος της Γιουνάϊτεντ τονίζει λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο ματς της Μόσχας, πως οι «τρικολόρ» έχουν μάθει αρκετά από την συμμετοχή τους στον τελικό του περασμένου Euro (πριν ακριβώς δύο χρόνια) έτσι ώστε να μην την… «ξαναπατήσουν», όπως έγινε απέναντι στην Πορτογαλία και μπροστά στο κοινό τους!

«Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια μετά τον ημιτελικό με το Βέλγιο, αυτό είπα στους συμπαίκτες μου! Να μην πάθουμε ξανά ότι πριν από δύο χρόνια! Ωραία τα γέλια και οι χαρές όμως τώρα μας περιμένει ο τελικός. Χαμηλά τα κεφάλια μας λοιπόν ως τον τελικό μας στόχο!!»
Αυτά αποκαλύπτει ο ίδιος πως είπε στους συμπαίκτες του, μπροστά, μάλιστα, στον προπονητή του Ντιντιέ Ντεσάμπ και εξηγεί την συγκεκριμένη στάση του :

«Τότε παίζαμε στον ημιτελικό με την Γερμανία. Ήταν δύσκολο και δέος για πολλούς από εμάς διότι αντιμετωπίζαμε την Παγκόσμια πρωταθλήτρια! Πανηγυρίσαμε αρκετά την πρόκρισή μας επί των Γερμανών όμως αυτό έφερε έναν εφησυχασμό ο οποίος στην πορεία μας έκανε κακό!» είπε ο Πογκμπά ενώ το ίδιο υποστήριξε στα αποδυτήρια μετά το ματς κόντρα στο Βέλγιο αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον τελικό, ένας από τους υπόλοιπους οκτώ εκείνης της εθνικής Γαλλίας που θα είναι και σε λίγες ώρες μπροστά στην τεράστια πρόκληση, ο Ολιβιέ Ζιρού :

«Ήταν λάθος μας αφού θεωρήσαμε πως κερδίσαμε το κύπελλο πριν τελικό. Αυτή τη φορά να μην παρασυρθούμε.. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας, όπως ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός! Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί..» ήταν και είναι τα λόγια του!

Τόσο ο Πογκμπά, όσο και ο Ζιρού με τον προπονητή τους δηλώνουν «πεινασμένοι» για το Παγκόσμιο κύπελλο κι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να το κατακτήσουν!

Ακόμα μεγαλύτερο ασφαλώς το κίνητρο για τον Ντεσάμπ καθώς ο ίδιος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός σπάνιου επιτεύγματος. Να κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτης (1998) κι ως προπονητής.

Μόνον άλλοι δύο το έχουν καταφέρει ως τώρα! Ο Βραζιλιάνος Μάριο Ζαγκάλο (1958, 1962 – 1970) κι ο Φρανς Μπεκενμπάουερ (1974 – 1990).

Σαφώς και θα είναι τεράστια η χαρά του αφού ο ίδιος αντιμετώπισε μια τεράστια αμφισβήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας από μια μεγάλη μερίδα του Γαλλικού Τύπου κι όχι μόνον! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.