Κάνει ρεκόρ, απειλεί και άλλα (vid)

Ο Μήτρογλου σκόραρε για 7ο σερί ματς της ομάδας του και 8ο συνεχόμενο δικό του. Το novasports.gr αναλύει το γιατί ο Σιδέρης κρατά ακόμα το ρεκόρ. 11ος όλων των εποχών ο Λύμπε.

Ο Μήτρογλου σκόραρε για 7ο σερί ματς της ομάδας του και 8ο συνεχόμενο δικό του. Το novasports.gr αναλύει το γιατί ο Σιδέρης κρατά ακόμα το ρεκόρ. 11ος όλων των εποχών ο Λύμπε.

Ο Σιδέρης σκόραρε σε δέκα σερί ματς που αγωνίστηκε

Ο Κώστας Μήτρογλου στην καλύτερη του χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ισοφάρισε μία ιστορική επίδοση. Σκόραρε για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι που αγωνίζεται με τη φανέλα του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα πιάνοντας τους Κώστα και Ντέμη Νικολαΐδη. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης της Super League που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και ο δεύτερος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά τον Ντέμη.

Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει ο Γιώργος Σιδέρης από την σεζόν 1964-65, όταν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πέτυχε γκολ στους 10 πρώτους αγώνες που έπαιξε σε διάστημα 11 αγωνιστικών. Πιο αναλυτικά σκόραρε απ΄την 1η ως την 8η αγωνιστική, δεν αγωνίστηκε την 9η και σκόραρε ξανά την 10η και την 11η αγωνιστική, ήτοι σκόραρε σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ ο Μήτρογλου έχει επί του παρόντος σκοράρει σε οκτώ συνεχόμενα ματς που έχει αγωνιστεί.

Για να ακριβολογούμε παραθέτουμε και τον πίνακα με τα γκολ που έχει πετύχει ο Μήτρογλου τις τελευταίες αγωνιστικές.

1.) 20η αγ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1-1
2.) 21η αγ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ: Δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας
3.) 22η αγ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1-2
4.) 23η αγ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1-2
5.) 24η αγ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: 2-0
6.)  9η αγ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 0-1 εξ αναβολής
7.) 25η αγ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 2-2
8.) 26η αγ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ: 1-0
9.) 27η αγ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 2-2

Ο Μήτρογλου σκοράρει σε 7 συνεχόμενα ματς της ομάδας του και 8 δικά του…

Ο Μήτρογλου σκοράρει αδιάκοπα λοιπόν στα επτά τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και πλέον ευελπιστεί να πιάσει τους Γιώργο Σιδέρη, Κώστα Νικολαΐδη και Ντέμη Νικολαΐδη που έχουν σκοράρει σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας τους.

11ος όλων των εποχών ο Λύμπε…

Κι ενώ ο Μήτρογλου ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Ντέμη Νικολαΐδη στο σερί σκοραρίσματος, ένας άλλος ξεπέρασε ήδη τον πρώην άσο της Ένωσης.

Σας θυμίζει κάτι; Αμούστακος ακόμα ο Νίκος Λυμπερόπουλος πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία με την φανέλα της Καλαμάτας. Σε ηλικία 20 ετών ο Λύμπε άνοιγε τον προσωπικό του λογαριασμό με τα δίχτυα κόντρα στον Εθνικό. Ακολούθησαν 17 χρόνια λαμπρής καριέρας σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άιντραχτ και ξανά ΑΕΚ. 17 χρόνια κατά τα οποία η σχέση του με το γκολ ήταν ερωτική.

Με το γκολ που πέτυχε στην Κέρκυρα ο Νίκος Λυμπερόπουλος έφτασε τα 164 γκολ στη μεγάλη κατηγορία αφήνοντας ένα γκολ πίσω του τον Ντέμη Νικολαΐδη. Επί τη ευκαιρία σας θυμίζουμε τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλων ων εποχών

ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ

1. Θωμάς Μαύρος: 260
2. Κριστόφ Βαζέχα: 244
3. Μίμης Παπαϊωάννου: 233
4. Γιώργος Σιδέρης: 224
5. Αλέξης Αλεξανδρής: 187
6. Αντώνης Αντωνιάδης: 187
7. Δημήτρης Σαραβάκος: 182
8. Γιώργος Δέδες: 181
9. Νίκος Αναστόπουλος: 179
10. Μιχάλης Κρητικόπουλος: 176
11. Νίκος Λυμπερόπουλος: 164
12. Ντέμης Νικολαΐδης: 163

Έχοντας δηλώσει πως το καλοκαίρι αναμένεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Λυμπερόπουλος δύσκολα θα ξεπεράσει τον αείμνηστο Μιχάλη Κρητικόπουλο που βρίσκεται μία θέση και 12 γκολ πιο πάνω στην 10η θέση των σκόρερ όλων των εποχών, ωστόσο δεν παύει να έχει περίοπτη θέση στο πάνθεον των πιο δεινών σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.