Στα «χνάρια» της αρχαίας Εγνατίας Οδού θα τρέξουν οι 1.000 δρομείς του 3ου VIA EGNATIA RUN

Περίπου 1.000 δρομείς θα συμμετέχουν στον 3ο διεθνή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, την Κυριακή 29 Απριλίου.

Περίπου 1.000 δρομείς θα συμμετέχουν στον 3ο διεθνή αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, την Κυριακή 29 Απριλίου.

«Στον ημιμαραθώνιο τρέχουν 330 δρομείς, 400 στον Λαϊκό αγώνα-δυναμικό βάδισμα των 5.000 μ., 265 παιδιά και 70 άτομα με αναπηρία στον αγώνα των 800 μέτρων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Δημήτρης Πέτροβιτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη φετινή αυξημένη συμμετοχή, ειδικά των δρομέων μεγάλων αποστάσεων. Ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε και το πρωτότυπο ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιο του VIA EGNATIA RUN με τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης, το οποίο θα λάβουν όλοι όσοι τρέξουν και τερματίσουν στον ημιμαραθώνιο, τον Λαϊκό αγώνα, αλλά και στον αγώνα 800 μέτρων για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Περιγράφοντας το μετάλλιο ο κ. Πέτροβιτς έκανε λόγο για «ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που όμοιό του δεν έχει δοθεί ως μετάλλιο παγκοσμίως. Θελήσαμε ακόμη και με το μετάλλιο να περάσουμε ένα μήνυμα για το ευ ζην και το ευ αγωνίζεσθε. Για εμάς στον VIA EGNATIA RUN, όλοι όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν σε μία από τις τέσσερις διαδρομές είναι ήδη νικητές… Για το λόγο αυτό θέλουμε ολοκληρώνοντας τον αγώνα, να πάρουν μαζί τους τη ΝΙΚΗ, το έμβλημα του Έβρου, να τους θυμίζει ότι ο στόχος επετεύχθη, να τους παρακινεί σε μια αθλητική καθημερινότητα, αλλά και να τους φέρει με τα φτερά της κοντά μας στον επόμενο αγώνα VIA EGNATIA RUN».

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Πέτροβιτς στην πλειάδα φορέων που συνδράμουν εθελοντικά και στους 300 μεμονωμένους εθελοντές που θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, υπό τις οδηγίες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, υπογράμμισε την υποστήριξη του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης- Τμήμα Στίβου και τον ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται ο αγώνας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει έναν προς έναν τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης μεταξύ των οποίων η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, το ΕΚΑΒ Θράκης, την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων, την ΕΣΗΕΜ-Θ κ.α.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στον παιδικό αγώνα θα δώσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης, ενώ στον αγώνα ατόμων με αναπηρία ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.