Alexander, the Great! (video)

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (3-0) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (3-0) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τόσο την αστοχία των γηπεδούχων όσο και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν σε αυτόν στη διάρκεια της αναμέτρησης πετυχαίνοντας μία ευρεία νίκη στη Λεωφόρο.

Τα πλάνα των δύο προπονητών: 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ινσούα, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον στην άμυνα, στο κέντρο οι Κάτσε – Τζανδάρης, δεξιά ο Μουνιέ, αριστερά ο Λουντ και επιθετικό δίδυμο οι Δώνης – Λουτσιάνο. 

Απ’ την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μαουρίτσιο – Κάνιας, δεξιά ο Μακ, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, αιχμή του δόρατος ο Πρίγιοβις και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Πέλκας.
 
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, πιο ουσιαστικός ο ΠΑΟΚ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό του και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί στο 17ο λεπτό να στερήθηκε τις υπηρεσίες του Ρόμπιν Λουντ καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού τραυματίστηκε αλλά ένα λεπτό αργότερα έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο νεοεισελθών Μυστακίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Δώνης έκανε κοντρόλ με το στήθος και σουτ με τη μία αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο Λουτσιάνο δεν μπόρεσε σε κενή εστία να σημαδέψει σωστά. 

Στο 21ο λεπτό οι «πράσινοι» έχασαν και νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Κάτσε σέντραρε από τα δεξιά, ο Μυστακίδης έπιασε το πλασέ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μία από τις εντυπωσιακότερες επεμβάσεις της σεζόν κρατώντας το μηδέν στην εστία του. 

Έτσι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου και στο 27ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με αρκετή δόση τύχης. Ο Μουνιέ προσπάθησε να βγάλει την ομάδα του στην αντεπίθεση, η μπάλα κόντραρε στον διαιτητή, πήρε ύψος και έβγαλε τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο. 

Αυτό το τέρμα φάνηκε να αποδιοργανώνει και να εκνευρίζει τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι και στο 30ο λεπτό έχασαν την ευκαιρία με τον Μακ να σουτάρει άουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής. 

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναθηναϊκό. Στο 40ο λεπτό ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης δήλωσε «παρών» πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Το καθάρισε ο Πρίγιο!

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε τις φάσεις αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη. 

Στο 54ο λεπτό ο Μυστακίδης έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά αλλά αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να δώσει πάσα και έστειλε την μπάλα άουτ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει. Ο Πρίγιοβιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πέλκας έβαλε την προβολή αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε. 

Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου φτάνοντας τα 17 γκολ στη σεζόν. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι» σε αυτή τη φάση διαμαρτύρονται για φάουλ του Πέλκα στον Ινσούα στην αρχή της. 

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να ξέρει ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ ενώ ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως ήταν πλέον πολύ δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση και να αποφύγει την ήττα. 

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84ο λεπτό ο Σάκχοφ που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Μάτος από τα δεξιά. 
 
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Μουνιέ, Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Μακ (69′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Πέλκας (74′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.