Χάλασε το πάρτι (video)

Σπουδαίο διπλό της Ξάνθης στην έδρα του Παναθηναϊκού (0-1). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 51', λόγω αποβολής του Ζέκα και πήραν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Σολτάνι στο 67'.

Σπουδαίο διπλό της Ξάνθης στην έδρα του Παναθηναϊκού (0-1). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 51′, λόγω αποβολής του Ζέκα και πήραν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Σολτάνι στο 67′. Οι “πράσινοι” τις περισσότερες τελικές τους τις πραγματοποίησαν στα τελευταία λεπτά, όταν και κυνηγούσαν στο σκορ. Μέχρι το 0-1 οι Ακρίτες είχαν απειλήσει περισσότερες φορές, ενώ τελειώσαν το παιχνίδι και με δοκάρι που είχε ο Σκούρτης στο 85′.

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος με πίεση στη μεσαία γραμμή και περισσότερες τελικές. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν 8 προσπάθειες για γκολ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε μόλις δύο με την πρώτη του να είναι στο 33′ με τον Βιγιαφάνες. Κορυφαίοι για τους “πράσινους” σε αυτό το διάστημα οι Μολέδο και Στιλ με την επέμβαση του τελευταίου στο τετ α τετ με τον Νιέτο στο 29′.

Η δύναμη ήταν το κυρίαρχο συστατικό του αγώνα και ο εκνευρισμός έφερε την κόκκινη κάρτα του Ζέκα στο 51′. Στη συνέχεια η Ξάνθη διαχειρίστηκε ιδανικά το πλεονέκτημα της και έφτασε στη νίκη με το γκολ του Σολτάνι στο 67′. Αν και ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς στην έδρα του σε όλες τις διοργανώσεις…

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του Παναθηναϊκού με τον Λέτο να γνωρίζει -περισσότερο από τους υπόλοιπους- την αποθέωση. Τα πυροτεχνήματα και η γιορτή δε συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, αφού το σύνολο του Λουτσέσκου πανηγύρισε τη νίκη για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Στραματσόνι, λόγω και του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι άφησε στον πάγκο τους Εσιέν και Πράνιτς, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε Βιγιαφάνες, Μολέδο να βρεθούν για πρώτη φορά στην αρχική 11άδα των “πρασίνων”. Ο Στιλ κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Νάνο στο αριστερό και τους Μολέδο, Ταυλαρίδη ανάμεσα τους. Λαγός και Ζέκα ήταν τα αμυντικά χαφ. Βιγιαφάνες και Καλτσάς τοποθετήθηκαν στα άκρα και ο Πέτριτς δίπλα από τον Κλωναρίδη.

Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τον Ζαρόπουλο στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο Τσέναμο δεν ήταν έτοιμος και έμεινε στον πάκο. Την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης και Μπαξεβανίδης. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Λουσέρο και Φλίσκας με τον Ορφανίδη μπροστά τους και τους Νιέτο, Ντιμιτρόβ στα πλάγια. Ο Σολτάνι τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο τολμηρή η Ξάνθη

Το σύνολο του Λουτσέσκου με πίεση ψηλά αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Οι Ακρίτες είχαν την κατοχή της μπάλας, κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν από τα άκρα να ανοίξουν την άμυνα τον “πρασίνων”. Ο Μολέδο στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ήταν ο κορυφαίος της ομάδος του, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα,  “καθαρίζοντας” με αυτό τον τρόπο τις φάσεις.

Χωρίς καλή κυκλοφορία, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και με τον Βιγιαφάνες να μην μπορεί να βρει χώρους από τα πλάγια, ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Αντίθετα, η Ξάνθη είχε τις τελικές και στο 29′ τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Λουσέρο έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Νιέτο απέναντι από τον Στιλ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει σωτήρια.

Αυτή η ευκαιρία “ξύπνησε” τους παίκτες του Στραματσόνι, καθώς ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους. Αν και χρειάστηκαν 33 λεπτά τελικά κατάφεραν να ανησυχήσουν την άμυνα της Ξάνθης με την προβολή του Βιγιαφάνες στο πρώτο σουτ προς την εστία της ομάδος του. Ο τελευταίος στο επόμενο λεπτό άφησε τη θέση του και… μετακόμισε στον άξονα για να βγάλει ωραία μπαλιά προς τον Κλωναρίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μπέρτο πριν πατήσει περιοχή. Στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού η Ξάνθη είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά ο Ταυλαρίδης έδιωξε με το κεφάλι το σουτ του Νιέτο στο 39′.

Κόκκινη του Ζέκα, κόκκινη και η νίκη…

 
Ο Στραματσόνι άλλαξε το σύστημα  στο δεύτερο μέρος σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Βιγιαφάνες πίσω από τον Πέτριτς και τον Κλωναρίδη στο αριστερό άκρο, όμως χρειάστηκε γρήγορα να αναπροσαρμόσει ξανά τα πλάνα του. Στο 51′ ο Μάνταλος είδε κλωτσιά του Ζέκα στον Σολτάνι εκτός φάσης και τιμώρησε τον Πορτογάλο με κόκκινη κάρτα.

Μπορεί ο Εσιέν να μπήκε στο παιχνίδι για να καλύψει το κενό του Ζέκα, αλλά χωρίς τον καλύτερο του κόφτη στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα. Η Ξάνθη έφτανε κοντά στην περιοχή του Στιλ πιο εύκολα και μάλιστα στο 67′ κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Νιέτο έβγαλε τη συρτή σέντρα από αριστερά και ο Σολτάνι στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Στιλ και έγραψε το 0-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια “άνοιξε”. Οι “πράσινοι” ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση, αφήνοντας πίσω περισσότερους χώρους για να δράσουν οι παίκτες του Λουτσέσκου. Πέτριτς και Κλωναρίδης προσπαθούσαν από μακρινή απόσταση να νικήσουν τον Ζαρόπουλο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι Ακρίτες θα μπορούσαν να είχαν “τελειώσει” την υπόθεση νίκη στο 85′, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Σκούρτη και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ετσι η Ξάνθη έφτασε στη νίκη για δεύτερο σερί παιχνίδι, κάτι που δεν έχει κάνει ξανά τη φετινή σεζόν…

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Λαγός, Μαρινάκης, Καλτσάς, Μολέδο – Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Μπέρτος, Λουσέρο
Κόκκινη: Ζέκα (51΄)

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κλωναρίδης, Λαγός (76΄ Λουντ), Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (64΄ Πράνιτς), Ταυλαρίδης, Νάνο, Καλτσάς (54΄ Εσιέν), Μολέδο, Πέτριτς
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (80΄ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (59΄ Σκουρτάι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.