Γιαννακόπουλος ή Πιεμπονγκσαντ;

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς επίσης και την επόμενη ημέρα των “πράσινων”.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και αντιμέτωπος με τον κίνδυνο υποβιβασμού. Ξαφνικά η οικογένεια του Τριφυλλιού πληροφορήθηκε για την αρχική συμφωνία Αλαφούζου – Pan Asia και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και λίγες ώρες αργότερα για επίσημη πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, η οποία απορρίφθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον νυν μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ! 

Στη ζυγαριά του Γιάννη Αλαφούζου μπήκε μια οικογένεια, η οποία έχει προσφέρει πολλά στο Τριφύλλι εδώ και δεκαετίες και μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του συλλόγου, αλλά και ένα επενδυτικό fund από το εξωτερικό που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για το κλαμπ και έχει τα δικά του πλάνα για τους Πράσινους. Ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε την προοπτική της Pan Asia και ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή αυτή η επιλογή για τον Παναθηναϊκό που χρειάζεται άμεσα …οξυγόνο και λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η 5η Μαϊου είναι μια ιστορική ημέρα για το κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά από πότε στην αλλαγή σελίδας μετά την πρώτη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσαντ. Οι δυο επιχειρηματίες ανέλυσαν τα δεδομένα, συμφώνησαν σε συγκεκριμένα πράγματα, υπέγραψαν το …περιβόητο MOU, το οποίο θα καθορίσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν μέχρι τη deadline της 30ης Ιουνίου και ουσιαστικά η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου και τα αποτελέσματα αυτού θα οριστικοποιήσουν την τελική συμφωνία ή το …ναυάγιο. Γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο ανατροπής των δεδομένων, αν η πλευρά της Pan Asia δεν μείνει ικανοποιημένη από τους …αριθμούς που θα δει από τον έλεγχο. 

Η κοινή ανακοίνωση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσαντ ξεκαθάρισε κάποια πράγματα και …μπέρδεψε κάποια άλλα. Η παράγραφος που αναφέρει ότι: ” στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών”, χρειάζεται …επεξήγηση. Ποιος θα πληρώνει τις δεκάδες υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι να υπάρξει η τελική συμφωνία; Ποια άτομα θα χαράξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό και θα πάρουν τις αποφάσεις για τον προπονητή και το ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν; Ποιοι θα στελεχώσουν μέχρι την 30η Ιουνίου τη διοίκηση και πως θα λειτουργήσει αυτή η συνεργασία; Αρκετά ερωτήματα, τα οποία χρειάζονται άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.