Στις θέσεις 5-8 Αντωνιάδης/Τσόπελας στην Τσεχία

Έζησαν ξανά, μετά από καιρό, τη χρήσιμη εμπειρία ενός δυνατού διεθνούς τουρνουά, τέσταραν την αγωνιστική τους κατάσταση σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που έχουν συνηθίσει και πήραν καλό βαθμό.

Έζησαν ξανά, μετά από καιρό, τη χρήσιμη εμπειρία ενός δυνατού διεθνούς τουρνουά, τέσταραν την αγωνιστική τους κατάσταση σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό που έχουν συνηθίσει και πήραν καλό βαθμό. Ο λόγος για τους 14χρονους Νίκο Αντωνιάδη και Ανδρέα Τσόπελα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν πετυχημένα σήμερα, στην πόλη Χόντονιν, την παρουσία τους στο όπεν της Τσεχίας. Σε συνολικά τρία αγωνίσματα δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε μία σειρά από δύσκολα παιχνίδια και κατάφεραν να πλασαριστούν στην 8άδα του διπλού παίδων και παράλληλα να προκριθούν στον 1ο γύρο του απλού. Τους δύο εξελίξιμους αθλητές κοούτσαρε ο προπονητής του ΑΟ Ελληνικού Γιάννης Κορδούτης.
 
Στους «32» του διπλού οι Αντωνιάδης/Τσόπελας ξεπέρασαν πολύ δύσκολα το απόγευμα του Σαββάτου το εμπόδιο των Πολωνών Άντριαν Ντούγκιελ/Μάρεκ Μπαντόβσκι. Επικράτησαν μεν με 3-0, αλλά πήραν όλα τα σετ με οριακή διαφορά (12-10, 13-11, 11-9). Στον γύρο των «16» συνάντησαν σήμερα το πρωί το 2ο φαβορί του αγωνίσματος τους Γάλλους Λούκας Ριγκό/Τζοέ Σεφρίντ. Είχαν εξαιρετική συνεργασία, πραγματοποίησαν θαυμάσια εμφάνιση και με ψυχραιμία και σωστές επιλογές στα πιο κρίσιμα σημεία πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-2 σετ (8-11, 14-12, 11-9, 4-11,  11-9)! Το μεσημέρι το ελληνικό δίδυμο έπαιξε για μία θέση στα μετάλλια απέναντι στους Γερμανούς Λέοναρντ Σους/Ντένις Κλάιν. Διατηρώντας τον καλό ρυθμό πάλεψε γερά, αλλά λύγισε με 3-0. Έχασε στην παράταση το 1ο σετ, επίσης με διαφορά δύο πόντων το 3ο και μόνο στο 2ο επέβαλλαν το παιχνίδι τους οι Γερμανοί (12-14, 6-11, 9-11).
 
Στο απλό παίδων ο Αντωνιάδης βρήκε ξανά στον δρόμο του τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόβσκι κι αυτή τη φορά ήταν εκείνος που έχασε στις λεπτομέρειες όλα τα σετ. Αποκλείστηκε στον γύρο των «32» με 3-0 και τα σετ ήταν 15-13, 11-7 και 11-9.

Ο Ανδρέας Τσόπελας είχε δυσκολότερη κλήρωση και αντιμετώπισε τον Γερμανό Ντένις Κλάιν, νούμερο 12 στη seeding list του τουρνουά. Κάμφθηκε με 3-0, ήταν αξιόμαχος στα δύο πρώτα σετ και δεν βρήκε καθόλου παιχνίδι στο 3ο (9-11, 7-11, 1-11).

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο οι δύο αθλητές του Α.Κ. Ζωγράφου, είχαν προκριθεί στο ταμπλό του αγωνίσματος ως 2οι από τους ομίλους τους. Με δύο νίκες και μία ήττα ο Αντωνιάδης, με μία νίκη και δύο ήττες, αλλά ευνοημένος από τριπλή ισοβαθμία ο Τσόπελας. Στο ομαδικό τέλος η Ελλάδα αγωνίστηκε την Παρασκευή και αποκλείστηκε στη φάση των προκριματικών γκρουπ με μία νίκη και δύο ήττες.

* Από χτες είναι σε εξέλιξη στην πόλη Μπουζάου της Ρουμανίας και το event Eurokids camp, όπου παίρνουν μέρος οι 12χρονοι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλλη Φίσερ. Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου θα κάνουν κοινές προπονήσεις με ξένους αθλητές, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να μετάσχουν και σε τουρνουά στο πλαίσιο του καμπ. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.