Μπαρτζώκας: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά»

Καμία διάθεση για μακροπρόθεσμες βλέψεις και στόχους δεν έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθαρίζοντας πως στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ενόψει του Top-16 της Ευρωλίγκας, κοιτάζουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Καμία διάθεση για μακροπρόθεσμες βλέψεις και στόχους δεν έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθαρίζοντας πως στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ενόψει του Top-16 της Ευρωλίγκας, κοιτάζουν κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο Έλληνας προπονητής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σ.Ε.Π.Κ. αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της Ρωσικής ομάδας, στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των μακρινών ταξιδιών, ενώ μίλησε και για την προσωπική του εμπειρία στη Ρωσία. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για το καλό ξεκίνημα της Λοκομοτίβ:
«Η Euroleague είναι μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση, στην οποία βλέπουμε ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων έχουν μειωθεί. Για παράδειγμα δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Η Ζιέλονα Γκόρα για παράδειγμα που είναι τελευταία στο δικό μας γκρουπ έχασε στις λεπτομέρειες από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Η Στρασμπούρ κερδίζει με 20 πόντους τη Φενέρ. Η Τσεντεβίτα νικάει στην Κωνσταντινούπολη την Εφές. Οπότε πραγματικά εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Ήμουν αισιόδοξος για την ομάδα, αλλά το σημαντικό είναι ότι βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Κάτι που είναι λογικό μιας και πρόκειται για μια ομάδα που άλλαξε εντελώς το πρόσωπο της από πέρσι.

Έφυγαν για παράδειγμα οι Μπράουν, Σιμόν και Καλνιέτις, αλλά και ένας διεθνής Ρώσος, ο Κουρμπάνοφ που επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ, ενώ ο Άντονι Ράντολφ που ήταν σημείο αναφοράς για την περσινή ομάδα ήταν τραυματίας. Αλλάξε ολοκληρωτικά την 5άδα αν εξαιρέσουμε τον Μάλκομ Ντιλέινι, οπότε ήταν λογικό να χρειαστούμε χρόνο για να δέσουμε. Βλέπαμε όμως ότι η ομάδα έχει δυνατότητες ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια, στα οποία δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, για πολλούς και διάφορους λόγους».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο αρχικός μας στόχος σε ότι αφορά την Euroleague ήταν η πρόκριση στους “16”. Το πετύχαμε έχοντας 8 νίκες και 2 ήττες. Μία από τις δύο ήττες μας ήταν στη Βαρκελώνη, όπου χάσαμε στο σουτ. Το ζητούμενο ήταν να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά τη συμμετοχή μας στην επόμενη φάση και τώρα θα μπούμε στην ίδια διαδικασία: να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Εξάλλου η μορφή του Top-16 και τα πολλά παιχνίδια δεν χωρούν μακροπρόθεσμες βλέψεις και στόχους. Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι όλα αλλάζουν δραματικά βδομάδα με τη βδομάδα από ένα καλό αποτέλεσμα, ή από ένα ανάποδο.

Για εμάς, αλλά και τις περισσότερες ομάδες της Ρωσίας, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας που ακούει στο όνομα ταξίδια. Κάνουμε πολλές φορές και μια ημέρα για να ταξιδέψουμε στον προορισμό που θα δώσουμε παιχνίδι. Όχι μόνο για την Euroleague, αλλά και για την VTB. Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν πολλά πάνω-κάτω. Το βλέπουμε αυτό και σε άλλες ομάδες, από λίγες όπως για παράδειγμα η Τουρκία. Η Φενέρ για παράδειγμα χάνει στο πρωτάθλημα, το ίδιο και η Εφές. Φανταστείτε οπότε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για μας, που έχουμε μεγαλύτερες αποστάσεις να διανύσουμε, χωρίς να έχουμε την υποδομή να το κάνουμε. Έχουμε για παράδειγμα ένα μικρό rotation παικτών, το οποίο ελπίζουμε να μεγαλώσει μετά την επιστροφή των Ράντολφ και Μπαλασόφ. Οι ευρωπαϊκές ομάδες δινουν διαρκώς περισσότερα παιχνίδια, βλέπουμε δηλαδή να πλησιάζει το πρόγραμμα τους σ’ αυτό του ΝΒΑ, χωρίς όμως να υπάρχουν οι ίδιες προδιαγραφές, πχ τα ιδιωτικά αεροπλάνα».

Τέλος, για την έως τώρα εμπειρία του στη Ρωσία:
«Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω στο εξωτερικό οπότε για μένα ήταν κάτι καινούργιο. Όχι μόνο σε οτι αφορά το μπάσκετ, αλλά και σε ότι αφορά τον τρόπο ζωής. Οι Ρώσοι είναι ένας λαός πολύ διαφορετικός από μας και θα πρέπει και ο προπονητής να προσαρμοστεί σ’ αυτές τις συνθήκες. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν οι Έλληνες παίκτες. Μπορεί στη Ρωσία τα σωματικά προσόντα να είναι τρομακτικά, για παράδειγμα εμείς έχουμε στην ομάδα, στην ανδρική, αλλά και στις άλλες, πέντε παιδιά πάνω από 2.10. Οι Έλληνες παίκτες, ωστόσο, είναι μαθημένοι αλλιώς, έχουν περάσει από πολύ καλούς προπονητές και παίζουν μπάσκετ με στόχο και προσανατολισμό. Οι Ρώσοι παίζουν περισσότερο το παιχνίδι για να το παίξουν. Από εκεί και πέρα το κλαμπ είναι πολύ οργανωμένο και έχει και το πιο θερμό κοινό. Ίσως επειδή βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ρωσίας και οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί από ότι είναι για παράδειγμα στη Μόσχα που κάνει συνέχεια κρύο. 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι έχουμε αρχίσει να παίζουμε με μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Κυκλοφορούμε πολύ καλά τη μπάλα και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε ένα παιχνίδι που συνδυάζει την ομαδικότητα, αλλά και το επιθετικό ταλέντο στο ένας-εναντίον-ενός. Ως τώρα διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι και ο μόνος τρόπος για να έχει μια ομάδα συνέπεια και σταθερότητα. Έχουμε αρκετά πράγματα να διορθώσουμε, όπως για παράδειγμα τα εύκολα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γινόμαστε καλύτεροι όσο κυλάει η σεζόν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.