Ωθηση για τη γαλλική οικονομία το Euro 2016

Κώστας Δούκας
26/01/2017 • 15:16
Euro 2016
  • shares
Ωφελημένοι κατά 1,2 δισ. ευρώ βγήκαν οι Γάλλοι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξένησαν το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδά τους.
 
Δέκα στάδια υποδέχτηκαν 24 χώρες με την Πορτογαλία να φτάνει τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου νικώντας τους διοργανωτές «τρικολόρ» στον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς».
 
Η σχετική έκθεση του Κέντρου για την Αθλητική Νομοθεσία και Οικονομία της Λιμόζ (CDES) αποκάλυψε ότι η διοργάνωση έφερε στη Γαλλία 613 χιλ. θεατές και στα ταμεία του κράτους 1,22 δισ. ευρώ.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φιλοξενία του Euro επιφύλαξε τεράστια ωφέλεια σε όλες τις περιφέρειες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας UEFA Events Μάρτιν Κάλεν, που ήταν και ο διευθυντής του τουρνουά.
 
«Η ΟΥΕΦΑ έδειξε ότι οι οπαδοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μαζικά για να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους και οι αριθμοί της έκθεσης αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν θα βοηθήσουν την οικονομία της διοργανώτριας χώρας», τόνισε.
 
Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρθηκε επίσης και το γεγονός ότι οι επισκέπτες έμειναν στη Γαλλία κατά μέσο όρο για 7,9 ημέρες και ξόδεψαν κατά μέσο όρο 154 ευρώ την ημέρα, ανεβάζοντας τη συνολική δαπάνη τους στα 625,8 εκατ. ευρώ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
25/03/2019 • 07:11

Προκλήσεις διαφορετικής οπτικής για τα "μεγαθήρια"!

Γαλλία, Αγγλία και Πορτογαλία, παίζουν απόψε κόντρα σε αντιπάλους με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και διάθεση να ψάξουν το κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε κατά νου την καλή κατάσταση των Σέρβων.